El biòleg Miguel Pajares presenta a Manresa “Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic”

La llibreria Parcir de la capital del Bages acull l’acte de presentació del llibre 

Miguel Pajares i Alfred Simó durant la presentació la llibreria Parcir

Miguel Pajares i Alfred Simó durant la presentació la llibreria Parcir / CCOO

Redacció

Miguel Pajares va presentar dimarts el llibre “Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic” a la llibreria Parcir de Manresa. L’acte va tenir la presència de l’autor i va ser conduït per Alfred Simó, docent i delegat d’educació de CCOO a la Catalunya Central.

Pajares, llicenciat en Ciències biològiques i doctor en antropologia social i actualment és president d’honor de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi i membre d’Ecologistes en Acció, ha publicat diferents llibres sobre els refugiats climàtics i el canvi climàtic, així com ha fet col·laboracions en premsa.

En la presentació, organitzada per CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, es va posar en relleu la necessitat imperiosa de reduir les emissions de CO2 i metà, «principals causants del canvi climàtic». Es va incidir que cal «reconvertir l’actual model productiu i de transport així com l’ús de l’agricultura extensiva, elements clau per reduir de forma significativa les emissions produïdes per l’ús de combustibles fòssils com el petroli i el gas».

També es va destacar «el paper de les organitzacions socials i especialment dels sindicats en aquest canvi de model productiu».