Els tècnics sanitaris tallen l’avinguda Diagonal de Barcelona

La marxa ha complicat l’entrada i sortida de la ciutat

Manifestació de tècnics sanitaris davant el Departament de Salut

Manifestació de tècnics sanitaris davant el Departament de Salut / Laura Fíguls

ACN

 Els tècnics sanitaris han tallat aquest dilluns al matí durant gairebé dues hores l’avinguda Diagonal de Barcelona a partir de les 09.00 hores. El tall, que ha provocat diversos quilòmetres de retencions, també ha afectat la sortida 11 de la Ronda de Dalt. Aquest col·lectiu ja ha fet diverses jornades de vaga i de mobilització en les últimes setmanes, però des de la setmana passada ha començat una aturada indefinida per protestar contra el tercer conveni de l’ICS. La marxa d’aquest dilluns acabarà el seu recorregut al Departament de Salut, però estan previstes altres mobilitzacions aquesta setmana.

El col·lectiu ha retret al conseller de Salut, Manel Balcells, la manca de diàleg i ha assegurat que les mobilitzacions i protestes es mantindran mentre no se’ls escolti. Cristian Monclús, secretari autonòmic de SAE, ha criticat tercer conveni i ha explicat que no té en compte aspectes com la proporcionalitat salarial i el reconeixement de totes les categories professionals. “Ens deixa fora totalment i fa que només guanyem vuit euros més després de portar disset anys esperant un nou conveni”, ha lamentat.

El col·lectiu també ha recriminat que dels recursos que la conselleria ha posat sobre la taula, més de la meitat es destinaran als metges i un percentatge molt petit als tècnics de cures d’infermeria i als tècnics superiors sanitaris.

Dimarts convoquen una manifestació des de l’Arc de Triomf a la seu de l’ICS; dimecres faran una marxa lenta entre la plaça Karl Marx i l’avinguda Reina Maria Cristina, i dijous convoquen una manifestació entre el CUAP Casernes i el CAP Sant Andreu.

Balcells insisteix en què és un "bon acord"

En una atenció als mitjans després d'una roda de premsa sobre trasplantaments al Departament de Salut, Manel Balsells, ha reiterat que el tercer acord és un “bon acord”. Amb tot, ha reconegut que hi ha “una mica de moviment” perquè hi ha col·lectius que consideren que “no els afavoreix”. Ha comentat que la protesta dels tècnics sanitaris d'aquest dilluns ha estat convocada “per un sindicat que no té representació en la taula de negociació” i ha dit que els responsables de l’ICS ja s’hi ha reunit. També ha assegurat que si ell rep una petició expressa també mirarà de trobar-s’hi. Així mateix, ha explicat que les demandes específiques d'aquests professionals i d'altres podran abordar-se quan arribi la Taula d’Harmonització.

També s’ha referit a les reivindicacions relacionades amb el nivell professional i ha advertit que es tracta d’una qüestió que no depèn de la conselleria perquè és d’àmbit estatal. "El nivell salarial va lligat a aquest nivell de qualificació que afecta tots els funcionaris", ha detallat. Ha explicat que el 2 de febrer es reunirà amb la ministra de Salut, Mónica Garcia, i aprofitarà per abordar aquest tema.

Balcells ha tornat a insistir en què el tercer acord afecta 55.000 treballadors i ha estat subscrit per l’ICS i per 13 dels 15 delegats sindicals.