El Consell de Ministres dona llum verda a la fusió entre Orange i MasMóvil

Escrivá diu que el pla industrial de l'entitat resultant garanteix el manteniment de l'"ocupació suficient"

El logo de la marca Orange al seu estand

El logo de la marca Orange al seu estand / Pau Venteo

ACN

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la fusió entre Orange i MasMóvil, que es convertirà en el primer operador de l'Estat amb més de 30 milions de clients de línies mòbils, més de 7 milions de clients de banda ampla i més de dos milions en el seu servei de televisió. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre de Transformació Digital, José Luis Escrivá, ha destacat que la fusió ve acompanyada d'un pla industrial "verdaderament ambiciós" que inclou una "política d'inversions molt potents en infraestructures digitals fixes i mòbils". El ministre també ha assegurat que aquest pla ve acompanyat amb un compromís de mantenir l'"ocupació suficient".

"Estem convençuts que amb aquesta fusió garantirem amb condicions i compromisos que l'acompanyen els millors serveis per als ciutadans", ha continuat el ministre, que ha posat l'accent en el desplegament del 5G i dels serveis que estan per venir com el 5G+ i el 6G.

El ministre ha recordat que el sector de les telecomunicacions és "absolutament estratègic" i desplega i opera infraestructures digitals que són "d'una importància estratègica màxima".

Pel que fa el cas concret de la fusió entre les dues operadores, Escrivá ha explicat que l'operació s'ha analitzat "extensament" i ha mostrat el seu agraïment a les parts pel "compromís de país" per treballar conjuntament el pla industrial de la companyia resultant, del qual el ministre ha evitat entrar en detalls. En aquest sentit, només n'ha avançat el compromís sobre l'ocupació i que els plans sobre connectivitat fixa i mòbil "són molt explícits".

El passat 20 de febrer, la Comissió Europea també va aprovar la fusió tot i que sota algunes condicions, com per exemple que l'entitat resultat cedeixi part del seu espectre de la xarxa mòbil al grup Digi per garantir la competència.