Compte: l'avís d'Hisenda si tens aquests beneficis

Has de declarar-ho tot, perquè si no l'Agència Tributària et pot portar molts mals de cap

T'expliquem les notificacions que s'estan enviant als contribuents

Renda 2023

Renda 2023 / Agència Tributària

Marc Gil

L'Agència Tributària ja ha començat la campanya de la Renda 2023. Des del 3 d'abril fins a l'1 de juliol, ambdós inclosos, està permès presentar la declaració de la Renda. Però, estigues atent a les notificacions d'Hisenda perquè està advertint a diversos contribuents per tal que declaris correctament certs béns o beneficis; en cas de no fer-ho, podries tenir problemes amb l'administració.

D'aquí a uns dies, gairebé un milió de contribuents espanyols rebran un missatge d'Hisenda on se'ls recordarà la importància de declarar els ingressos obtinguts de les rendes obtingudes del lloguer de les seves propietats: una mesura que s'emmarca dins de la campanya de la Renda 2023 i amb què es persegueix que totes les persones que gaudeixen d'ingressos per aquesta font estiguin al corrent de les seves obligacions i evitin possibles irregularitats.

El missatge de l'Agència Tributària als propietaris

Segons dades del portal Idealista, en aquesta campanya l'Agència Tributària ha emès un 31% més d'avisos respecte a la campanya anterior i ha aconseguit un total de 866.000: una tendència alcista que suggereix clarament l'increment de l'interès d'Hisenda per controlar els diners que es genera a partir de les rendes dels lloguers.

Estigues atent a les notificacions electròniques de l'Agència Tributària

Estigues atent a les notificacions electròniques de l'Agència Tributària / freepik

Des que van començar a enviar-se avisos, a la campanya de la Renda de l'any 2015, la quantitat d'aquests ha anat augmentant de manera significativa passant de poc més de 20.000 notificacions a gairebé el milió que es maneja actualment i que posa de manifest la importància que dona l'Agència Tributària a la declaració correcta dels ingressos que provenen dels lloguers.

Lloguers turístics

Al portal immobiliari adverteixen que és important recordar que aquests avisos no inclouen la informació relativa als lloguers turístics, que es declaren a través del model específic 179 gràcies al qual Hisenda accedeix directament a la informació sobre aquests ingressos.

Més enllà de recordar els contribuents que estan obligats a declarar les rendes que perceben dels lloguers, Hisenda també ha enviat notificacions sobre altres assumptes com les rendes a l'estranger, la inversió en criptomonedes o els beneficis del joc en línia.