Vols saber quina és la millor joguina per regalar als nens?

Tenir un objectiu clar de desenvolupament, ens ajudarà a escollir

No ens deixem influenciar per les noves tecnologies: no els fan cap bé ni a ells ni a nosaltres

La joguina que regalis determinarà el seu desenvolupament

La joguina que regalis determinarà el seu desenvolupament / freepik

Eva Remolina / AMIC

Les joguines pels més menuts han anat variant al llarg de la història; des de fa només uns anys, a poc a poc, es va anar introduint el model de joguina electrònica, tant per als més petits com pels nens a partir dels 10/12 anys. La modernització i la tecnologia ha fet que el món digital no sols empleni la vida dels adults, també ho ha fet amb els més petits. Així doncs, ara solem mirar joguines electròniques i no tradicionals o bàsiques. Aquestes, denominades com a bàsiques, poden ser molt favorables per aconseguir una major motricitat, desenvolupament motor i intel·lectualitat. Així doncs, vols saber quina és la millor joguina pels teu fills segons l'edat i l'objectiu? El desenvolupament d'ell, depèn en gran part de tu. T'ho expliquem al detall.

1. Etapa de Desenvolupament:

Quan triem una joguina, és essencial tenir en compte l'edat i l'etapa de desenvolupament del nen. Les joguines estan dissenyades per satisfer necessitats específiques en diferents fases de creixement. Abans de fer una compra, assegura't de llegir les indicacions del fabricant i verificar que la joguina sigui apropiada per al teu fill.

2. Promoure la Creativitat:

Opta per joguines que estimulin la creativitat i la imaginació. Les joguines que permeten als nens crear i inventar fomenten el pensament crític i la resolució de problemes. Els conjunts de construcció, les joguines d'art i les titelles de guant, són exemples d'opcions que impulsen aquest aspecte del desenvolupament infantil.

Promou la creativitat dels més petits

Promou la creativitat dels més petits / @ pikisuperstar

3. Valor Educatiu:

Prioritza les joguines amb valor educatiu. Busca aquelles que ajudin els nens a aprendre habilitats noves, com les joguines d'encaix, els jocs de construcció amb nombres o les joguines que introdueixen conceptes científics de manera lúdica. Això no només proporciona entreteniment, sinó que també contribueix al seu creixement acadèmic.

4. Seguretat, en Primer Lloc:

La seguretat ha de ser sempre la principal prioritat. Assegura't que les joguines compleixin amb les normatives de seguretat i evita aquelles amb peces petites que puguin ser inhalades. Llegeix ressenyes i recomanacions abans de comprar per assegurar-te que la joguina sigui segura i duradora.

5. Limita l'Exposició a Pantalles:

Si bé algunes joguines electròniques poden ser educatives, és important limitar el temps d'exposició a les pantalles, especialment en nens petits. Les joguines que fomenten la interacció social i el joc actiu són preferibles per al desenvolupament saludable dels nens.

Per tant, triar la millor joguina implica una combinació de consideracions pràctiques i pedagògiques. Opta per joguines que no només entretinguin, sinó que també contribueixin al creixement del seu desenvolupament. Recorda que les millors joguines són aquelles que inspiren la curiositat, la creativitat i el somriure dels nens.