La manca de pluja persistirà almenys fins el dia de Sant Jordi a Catalunya

Els embassaments de les conques internes han baixat del 27% de la seva capacitat aquesta setmana

Estat del pantà de la Baells, al Berguedà, el mes de febrer

Estat del pantà de la Baells, al Berguedà, el mes de febrer / MIREIA ARSO

EFE

La manca de pluja intensa persistirà a Catalunya, almenys, fins el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, període en què les temperatures estaran també per sobre del que és habitual, segons les projeccions fetes públiques aquest divendres pel servei Meteocat.

Aquesta previsió es produeix quan aquesta setmana els embassaments de les conques internes de Catalunya ja han baixat del 27% de la seva capacitat total i se situen al voltant del 26,6%, quan fa un any estaven al 57,6%.

"No són bones les previsions d'arribada de pluja abundant a Catalunya", ha indicat Meteocat a les xarxes socials, en què ha informat que "les properes setmanes (entre el 10 i el 23 d'abril) continuaran sent més seques que la mitjana, amb un patró NAO+ (índex d'Oscil·lació de l'Atlàntic Nord positiu), en què la precipitació circula més al nord". Meteocat indica que només el pas d'un front dijous vinent podria "trencar la monotonia anticiclònica" que es preveu.

Les projeccions apunten, a més, que la temperatura serà lleugerament superior a la mitjana climàtica, "amb permís del front de dijous, que la baixarà transitòriament".

Aquests models indiquen que a les comarques catalanes del litoral la temperatura pot ser entre un i tres graus per sobre de la mitjana, mentre que a les d'interior l'anomalia serà entre tres i sis.

Per a aquesta Setmana Santa, Meteocat pronostica un ambient tranquil, amb predomini de les jornades assolellades, tot i que avui divendres i demà dissabte es podran registrar alguns xàfecs a la tarda i dilluns circularà més nuvolositat.

Aquest Divendres Sant, els núvols seran alts i fins pel nord-est. A primeres hores s'han donat núvols baixos al litoral sud i, localment, algun banc de boira a la vall de l'Ebre.