Montserrat, amb 30 graus, registra la temperatura més alta d'aquesta matinada a Catalunya

El segon valor més elevat de la nit s'ha registrat a la Panadella, on els termòmetres han marcat 29,2 graus

Imatge d'arxiu de Montserrat

Imatge d'arxiu de Montserrat

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

Nit tòrrida a la Catalunya central, amb temperatures que han arribat als 30 graus a Montserrat, on s'ha registrat de la més alta de la matinada Catalunya. El segon valor més elevat de les primeres hores del dia també s'ha produït a la regió central, concretament al nucli anoienc de la Panadella, a Montmaneu, on els termòmetres han marcat 29,2 graus. També en l'àmbit de cobertura d'aquest diari, destaca el Santuari de Queralt, al Berguedà, on s'han assolit els 27,9 graus.

En una jornada marcada per l'alerta que Protecció Civil ha emès per temperatures intenses a gran part del país i que afectarà la Catalunya central, la calor ja ha començat a notar-se de matinada. Els valors registrats a l'estació automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya de Montserrat, situada a 916 metres d'altitud, han mostrat una tendència ascendent durant la nit, passant dels 27,9 graus a les 2 de la matinada i als 30 graus a les 6. L'increment només s'ha vist compromès puntualment entorn les 4 de la matinada, quan el mercuri s'ha situat en els 28,2 graus. Al matí, continuava en ascens i ja marcava 30,8 a les 9.

Evolució de les temperatures aquest dijous a Montserrat

Evolució de les temperatures aquest dijous a Montserrat / Redacció

A la Panadella (785 m), l'evolució de les temperatures ha diferit de la de Montserrat. En aquest cas s'ha registrat un pic de creixement més curt i intens, que ha començat a 2/4 de 3 de la matinada, amb 25,8 graus, i ha tocat sostre a 2/4 de 4, quan s'han assolit els 29,2 graus. Llavors els valors han començat a descendir i a 2/4 de 8 el termòmetre se situava en els 23,7 graus. A partir d'aquest moment, les temperatures han tornat a incrementar i a les 9 se situaven en 26,3.

Evolució de les temperatures d'aquest dijous a la Penedella

Evolució de les temperatures d'aquest dijous a la Penedella / SMC

Al Santuari de Queralt (1.167 m), al Berguedà, la calor també ha estat una protagonista indiscutible de la nit i ha registrat un dels valors més destacables de la Catalunya central. La màxima ha arribat a quatre minuts de les quatre, quan l'estació automàtica ha marcat els 27,9 graus. Es registrava llavors el pic d'uns valors que han començat a pujar a 2/4 d'1, quan els termòmetres se situaven en els 21,4 graus. Des de les 4, els valors s'han mantingut estables, baixant com a màxim als 25,7 graus a 2/4 de 7. A les 9, el mercuri ja se situava en els 28,4 graus.

Evolució de les temperatures aquest dijous al Santuari de Queralt

Evolució de les temperatures aquest dijous al Santuari de Queralt / SMC

Calor intensa durant tot el dia

Les comarques de la Catalunya central viuran aquest dijous una jornada de calor intensa. L'episodi, que afectarà totes les comarques de l'àmbit de cobertura del Regió7, a excepció del Moianès, es produirà principalment a les hores centrals del dia i s'allargarà fins al vespre.

Alerta per calor intensa aquest dijous a la Catalunya central

La calor tocarà sostre a l'oest de Catalunya i el perill es preveu molt alt a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. En aquestes tres comarques, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per calor molt intensa de 5 en una escala de 6 dijous a la tarda, amb temperatures que podrien arribar als 43 graus. També s'espera que sigui un dels dies més càlids de l'estiu a muntanya.

Subscriu-te per seguir llegint