El temporal de fred i neu provoca el caos al nord de França i deixa retencions quilomètriques

La previsió de nevades s'allargarà fins tot dijous i aniran acompanyades de temperatures molt baixes

A Normandia i Hauts de France són entre les regions més afectades

Problemes de circulació provocats per la neu a Cambrai, França

Problemes de circulació provocats per la neu a Cambrai, França / EFE/JOHAN BEN AZZOUZ

EFE

El temporal de neu i gel que ha afectat aquest dimecres el nord de França ha provocat desenes de quilòmetres d'embussos i les autoritats s'han vist obligades a establir restriccions a la circulació i a recomanar als ciutadans de la regió de París que anticipin la tornada a casa.

Aquest matí, cap a les 8.30 hores, les retencions han arribat als 674 quilòmetres acumulats a tot França a causa de les plaques de gel que s'havien format a les carreteres.

A les regions de Normandia i Hauts de France s'hi ha suspès avui, però també demà, dijous, els transports escolars a causa del fort temporal i de la previsió de nevades, que s'allargaran, almenys, una jornada més. També s'hi ha prohibit la circulació de camions.

En total, els serveis meteorològics han declarat l'alerta taronja a 21 departaments per pluja i neu. Es preveu que les nevades arribin aquesta nit a Ile-de-France i a una part de Normandia.

Dijous al matí, les temperatures seran negatives a les regions del nord del país, amb -3 graus a Lille o Metz i 0 graus a París.