Mitchel Van den Brink i Moi Torrallardona són tercers en la primera etapa del Dakar

El madrileny Carlos Sainz va vèncer en la modalitat de cotxes i el guanyador de l’edició anterior en motos, Sam Sunderland, va haver d’abandonar la prova

El camió del Team De Rooy Iveco, amb el bagenc Moi Torrallardona, en acció durant la primera etapa | RAL·LI DAKAR / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Un tercer lloc i una cinquena posició. Aquests van ser els resultats més reeixits que van obtenir els pilots de casa nostra en la primera etapa del Ral·li Dakar 2023. Els participants van haver de superar un recorregut de 603 quilòmetres (369 de cronometrats i 234 de trams d’enllaç).

La millor actuació entre els nostres pilots va correspondre al camió de Mitchel Van den Brink en el qual el bagenc Moi Torrallardona desenvolupa tasques de navegant. El vehicle del Team De Rooy Iveco va completar la primera etapa en una meritòria tercera posició (4 hores, 06 minuts i 36 segons). El camió de l’equip FN Speed conduït pel santjoanenc Àlex Aguirregaviria, amb el manresà Josep Perera i l’igualadí Francesc Salisi, va signar el 31è lloc (8 hores, 35 minuts i 37 segons).

Pel que fa a la modalitat de cotxes, el madrileny Carlos Sainz es va imposar tot i tenir una punxada en els primers quilòmetres del recorregut (3 hores, 28 minuts i 55 segons). L’argentí Orlando Terranova i l’odenenc Àlex Haro van ser cinquens (3 hores i 36 minuts), just davant del Toyota de Nasser al-Attiyah. D’altra banda, el polonès Jakub Przygonski i l’igualadí Armand Monleón van segellar la novena posició (3 hores, 37 minuts i 49 segons). Menys reeixida va ser l’estrena d’Isidre Esteve i Carles Checa. El vehicle del pilot d’Oliana va acabar en el 49è lloc i el del santfruitosenc en la 56a posició.

El guanyador en la modalitat de motos de la darrera edició del Ral·li Dakar, Sam Sunderland, va ser un dels protagonistes de la jornada. El britànic va caure quan tot just havia completat els primers 52 quilòmetres de la prova i va tenir una commoció cerebral, a més de fracturar-se un omòplat. Les seves opcions de revalidar el títol es van esvair. L’únic pilot de motos de les nostres comarques, el martorellenc Pep Mas, va ser 94è en el seu retorn al Ral·li Dakar.

El manresà Gerard Farrés va assolir la desena posició en buguis (4 hores, 24 minuts i 50 segons) i el capelladí Dani Vilà va finalitzar onzè entre els quads (5 hores, 43 minuts i 39 segons). En la categoria reservada als clàssics, Joan Manel González Pedregà va ser 38è (949 punts).