El CE Manresa signa un valuós empat al feu d'una UE Olot en ratxa (0-0)

Els blanc-i-vermells van ratificar la solidesa defensiva mostrada en els dos darrers partits i s'afermen a la cinquena posició

Aprendre de les errades o d’una greu ensopegada és un signe d’intel·ligència. Definitivament, la nefasta primera part que els jugadors del CE Manresa van protagonitzar a Sagunt va marcar un punt d’inflexió en el rendiment defensiu dels blanc-i-vermells. Ahir, per tercera jornada consecutiva, els manresans van excel·lir a l’hora de minimitzar els embats ofensius de l’oponent al Municipal d’Olot i van aconseguir unes meritòries taules al feu del conjunt de la capital de la Garrotxa (0 a 0).

Les magnífiques prestacions defensives dels blanc-i-vermells van impedir a la UEOlot sumar la quarta victòria seguida. En contraposició, els bagencs han puntuat en les tres darreres jornades (una victòria i dos empats). El CEManresa va temperar les erupcions del volcà futbolístic olotí i s’aferma a la cinquena posició, un lloc que dona accés a la disputa de la promoció d’ascens. No endebades, els blanc-i-vermells han estat en una de les posicions que permeten jugar les esmentades fases en 19 de les 24 jornades disputades. A més, el conjunt manresà manté els vuit punts de marge (35 per 27) amb el tretzè classificat, és a dir, amb l’equip que hauria de jugar les temudes eliminatòries per certificar la permanència, el Lleida Esportiu.

El CE Manresa va afrontar el matx a la capital de la Garrotxa amb vuit baixes, una menys que en els dos últims partits. Ferran Costa va haver de preparar la confrontació sense els lesionats Salva, Dani Reina, Ian Luca Scipione, Joan Castanyer, Toni Sureda, Uri Pérez i Marc Martínez, a més del sancionat Jaume Pascual. El central Moha i el mitja punta Pau Darbra podien jugar uns minuts.

Tal com es preveia, els blanc-i-vermells van haver de centrar-se a aturar els constants embats ofensius de la UEOlot durant els primers deu minuts de la confrontació. Els jugadors d’Albert Blázquez volien corroborar que es troben en el millor moment de la temporada i un servei ras des de la posició d’extrem dret de Víctor Valverde va habilitar el veterà Eloi Amagat per armar una col·locada rematada arran del travesser que Òscar Pulido va desviar a córner (min 2). Tres minuts després, el porter manresà va conjurar una enverinada centrada d’Èric Vilanova tot i avançant-se al xut que pretenia engaltar Ernest Forgas a la frontal de l’àrea de gol. Aquestes van ser les accions ofensives més perilloses dels amfitrions durant tot el primer període. Transcorreguda aquesta fase inicial del matx, el CEManresa va discutir la possessió de la pilota a la UEOlot i només va concedir quatre accions de perill més al conjunt garrotxí. L’única jugada ofensiva remarcable dels blanc-i-vermells la va propiciar una incursió de Toni Larrosa com a extrem esquerre. Noah i Javi López no van poder arribar a la seva centrada al segon pal (min 32).

L’escenari no es va modificar en els primers minuts de la represa, tot i que Eloi Amagat va detectar la presència de Josep Cerdà desmarcat al segon pal i el va habilitar amb una precisa centrada per rematar de cap en planxa des de del punt de penal (min 48). La pilota es va perdre arran del pal dret de la porteria bagenca. El CE Manresa va replicar amb una centrada de Joel Priego com a extrem esquerre que Javi López, en el seu partit número cent amb el primer equip, va rematar de cap a les mans d’Arnau Fàbrega (min 49). En els següents minuts, Òscar Pulido va blocar el xut ras de Víctor Valverde (min 52) i Ernest Forgas va rematar de cap fora una centrada d’Eloi Amagat (min 55). Ferran Costa va reforçar les vessants defensiva i ofensiva dels manresans amb Moha i Pau Darbra (min 62), però l’enèsima mil·limètrica centrada de l’exjugador del Girona FC va permetre Josep Cerdà assistir Ernest Forgas. El xut del davanter a la mitja volta, des del punt de penal,va fregar, altra vegada, el pal dret de la porteria blanc-i-vermella (min 69). Toni Larrosa va estar a punt de marcar després d’una incursió com a extrem. Un defensa de la UEOlot va impedir-ho (min 75).

Els amfitrions van prémer l’accelerador ofensiu en els últims 13 minuts de joc i durant els sis del temps de recuperació. La gardela des de la frontal de l’àrea del guineà Saïdou Bah va sortir ben a prop del pal esquerre de la porteria bagenca (min 80) i el quart córner del segon període favorable als olotins va ser l’origen de la seva millor ocasió. David Bigas va rematar de cap i l’esfèrica es va estavellar al pal esquerre de la porteria d’Òscar Pulido abans de passejar-se a un metre de la línia de gol sense trobar rematador (min 82). Un intencionat xut creuat de Jordi Xumetra que va esdevenir innocu va certificar les taules finals sense gols (min 96).

LA FITXA TÈCNICA.

UE OLOT. Arnau Fàbrega; Èric Callís, O-riol Ayala, Gonzalo Pereira, David Bigas; Èric Vilanova, Marc Castells, Eloi Amagat; Víctor Valverde (Saïdou Bah min 66), Ernest Forgas (Manel Bosch min 74) i Josep Cerdà (Jordi Xumetra min 74).

CE MANRESA. Òscar Pulido; Álex Sánchez (Moha min 62), Aschalew, Putxi, Toni Peris; Joel Priego, Antonio Pelegrín, Marc Cuello (Pau Darbra min 62); Javi López, Noah (Miguel Martínez min 79) i Toni Larrosa (Àlex Iglesias min 91).

ÀRBITRE. David Casabona Isla (Comitè navarrès), auxiliat per Víctor Javier Gurucharri i Francisco Javier Lerga Valencia. Va amonestar els locals Èric Callís (min 19), Èric Vilanova (min 59), Oriol Ayala (min 72) i Manel Bosch (min 92) i els visitants Álex Sánchez (min 35), Marc Cuello (min 37), Toni Peris (min 67) i Àlex Iglesias (min 91).

ESTADI. Municipal d’Olot. 930 espectadors.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va considerar «positiu» el punt sumat al feu de la UEOlot, oimés quan «hem deixat la nostre porteria a zero una altra vegada». L’entrenador castelldefelenc va emfasitzar que el conjunt de la Garrotxa «és un equip molt bo que es troba en un moment de forma excepcional. No en va, amb el d’avui, els olotins ja acumulen vuit partits seguits sense perdre». Per poder puntuar, Costa va detallar que «avui, havíem d’estar molt estables sobre el terreny de joc a nivell emocional. Ho hem aconseguit i, per això, estic molt satisfet amb la feina que ha fet tot l’equip, amb la forma com han competit els futbolistes. Si seguim en aquesta línia, tenim nivell per vèncer en propers partits». L’entrenador blanc-i-vermell va afirmar que «la nostra identitat ha de ser donar-ho tot en cada confrontació i ser solidaris. Quan hi som tots, potser hi ha altres característiques que defineixen el nostre estil. L’absència de tants futbolistes ens resta registres». Per últim, Ferran Costa va voler felicitar «jugadors com Aschalew, Álex Sánchez o Toni Peris. Els voldria incitar a mantenir el nivell d’aquestes tres darreres jornades».