ATLETISME

Ona Bonet s'enlaira 1 cm més i supera 1.81 per proclamar-se campiona catalana d'alçada

L'Avinent Manresa suma 5 medalles, inclosos els títols d'Erika Sellart i Jan Pol Catot, i el CAI Petromiralles n'obté 3 en la competició de categoria sub-18 disputada a Sabadell

Ona Bonet, amb la seva entrenadora Maria Alba Martí

Ona Bonet, amb la seva entrenadora Maria Alba Martí / AVINENT MANRESA

Redacció

Medalla d'or i rècord de Catalunya per a Ona Bonet en la prova de salt d'alçada dels Campionats de Catalunya de la categoria sub-18 que van tenir lloc diumenge a Sabadell. L'atleta de l'Avinent Manresa, de 17 anys, va tornar a batre també la plusmarca de l'entitat amb un registre de 1.81 que, a dia d'avui la situa en el tercer lloc del rànquing estatal absolut de la temporada sumant les prestacions en pista cuberta i a l'aire lliure.

La projecció de Bonet ha fet enguany un salt endavant notable superant per primer cop la barrera del 1.80. El passat 11 de febrer va franquejar el llistó situat a aquesta alçada en el transcurs del Campionat d'Espanya per equips en pista coberta, a Ourense, fent pujar quatre centímetres de cop la seva millor marca personal.

Bonet, aquell dia, encara tenia 16 anys, ja que no va fer els 17 fins a finals de març, dies després de proclamar-se campiona estatal sub-18 sota sostre. En el campionat català de Sabadell, la manresana es va mostrar molt superior a la resta de rivals i va superar 1.81 a la primera culminant un concurs en que només va cometre una errada, amb el llistó a 1.73. Posteriorment, va intentar 1.83 sense èxit. Segona va quedar Zuzana Bednarek (Cornellà At.), amb 1.67, i tercera Fatoumata Diallo (Joventut Atlètica Sabadell), amb 1.59.

La marca de Bonet és un nou rècord de Catalunya de la categoria, superant en un centímetre els 1.80 que Clàudia Jou va establir com a plusmarca l'any 2009.

L'Avinent Manresa va sumar tres medalles d'or, una de plata i una de bronze. La lleidatana Erika Sellart va pujar al graó més alt del podi del llançament de javelina amb un millor intent de 50.02 que significa un nou rècord dels campionats i del mateix Club Atlètic Manresa. Per la seva part, Jan Pol Catot va èncer en els 400 metres tanques amb 55.74, nova millor marca personal. L'argent va correspondre a Martí Rodríguez, amb 6.51 en la llargada, mentre que Queralt Vallbona es va fer amb el bronze en els 400 metres amb 58.32, també marca personal.

Tres podis pels atletes de la capital de l'Anoia

La representació del CA Igualada Petromiralles al campionat català va tenir un gran nivell, amb un argent i dos bronzes. Ferran Sagrera va pujar al segon graó del podi en la final de martell, amb 50.90. Per la seva part, Mar Buchaca va ser tercera en els 200 metres (25.87) i Laia Alonso en els 2.000 metres obstacles (7.33.51).