CURSES DE MUNTANYA

Triomf del baganès Jan Torrella entre els júniors a la skyrace de Livigno

Martina Gonfaus i Jan Castillo, també integrants de la selecció catalana, fan setens en un circuit de 17 km plenament alpí i molt tècnic

Grup de corredors catalans presents a Livigno

Grup de corredors catalans presents a Livigno / FEEC

Redacció

El jove corredor Jan Torrella, de la UEC Bagà, es va imposar en la cursa de 17 km de categoria júnior inclosa en la Skyrace de Livigno, una competició que enguany no forma part de la Copa del Món però manté intacte el seu prestigi i nivell esportiu. Dins de la selecció catalana també van ser presents aquest cap de setmana en terres italianes Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) i Jan Castillo (CE Moianès Independent), que van finalitzar setens.

La Skyrace de Livigno és una gran clàssica de les curses de muntanya que enguany va convidar la selecció catalana de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya a prendre-hi part. Els tècnics Fernando Rosa i Arnau Artés van seleccionar els tres atletes esmentats, així com el també júnior Ïu Net (Trail Xics Montseny) i la juvenil Gabriela Lasalle (AE La Mitja del Castell).

Dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, la prova inclou una cursa de 34 km i 2.600 m de desnivell positiu, per als corredors de categoria absoluta. Per als júniors i juvenils, l'organització prepara un circuit de 17 km i 1.400 metres de desnivell, amb un traçat alpí i molt tècnic, amb neu en els trams més alts.

Jan Torrella va ser el millor júnior, amb 1.46.18, gairebé tres minuts per davant de l'italià Alessandro Rossi, i amb Ïu Net en la tercera plaça, amb 1.50.53.

La tercera medalla catalana la va conquerir Lasalle en ser la millor entre les noies, amb 2.14.51, aconseguit, a més, la 18a posició general absoluta.

Per la seva part, Jan Castillo i Martina Gonfaus van rendir a molt bon nivell i van entrar a meta en la setena posició.