ESQUAIX

L'igualadí Bernat Jaume guanya el torneig internacional de Houston

El jugador anoienc signa un bon tram de temporada en el que també ha arribat a semifinals d'una altra competició i ja prepara els Europeus individuals

Bernat Jaume rep el trofeu conquerit a Houston

Bernat Jaume rep el trofeu conquerit a Houston / ARXIU PARTICULAR

Redacció

L'igualadí Bernat Jaume va conquerir dies enrere el títol de l'HSC International Open disputat a Houston, la seva primera victòria al circuit en els últims dos anys. La setmana anterior, el jugador anoienc va arribar fins a les semifinals del Carey Olson Tortola Classic celebrat a les Illes Verges Britàniques. Dos resultats que parlen ben a les clares del bon moment de forma de Jaume, que ha superat la lesió al taló d'Aquil·les que va patir a finals de maig en el Herois Austrian Open, a Graz (Àustria).

En el torneig texà, del 21 al 25 de juny, Bernat Jaume partia com a cap de sèrie número 1 i va quedar exempt de la ronda inicial. Posteriorment, va encadenar quatre victòries i es va proclamar campió perdent només dos sets en tot el torneig.

En la segona ronda, l'igualadí es va desfer del pakistanès Hamza Sharif per 3-1 (11-9, 11-6, 4-11 i 11-8). En quarts de final, va superar un altre jugador de la mateixa nacionalitat, Muhammad Ashab Irfan, per 3-0 (11-6, 11-6 i 11-5), i a les semifinals va derrotar el guatemaltec Alejandro Enríquez per 3-0 (11-5, 11-5 i 11-7).

La final va ser força competida i Jaume la va guanyar per 3-1 davant l'egipci Kareem El Torkey, un jugador que no era cap de sèrie però que va eliminar 3 dels 5 primers favorits. Després de vèncer els dos primers sets per 11-5 i 11-7, Jaume va cedir el tercer per un apretat 10-12. En el darrer, tot i la oposició del seu rival, es va endur el set, el partit i el títol per 11-8.

Just abans d'aquest èxit, Bernat Jaume ja va estar a punt de disputar una altra final, però en el torneig de les Illes Verges Britàniques va caure a les semifinals davant el nordamericà i número 2 del torneig, Steve Lovejoy. L'igualadí es va anotar el primer set per 11-5, però després va caure irremisiblement per 5-11, 5-11 i 2-11.

La temporada ha estat molt bona per Bernat Jaume, que en el terreny col·lectiu va integrar la selecció espanyola que va ser cinquena als Europeus d'Helsinki, el passat mes d'abril. Jaume va sumar punts decisius i va contribuir a l'èxit d'un equip que forma part de la Primera Divisió continental.

Els Europeus individuals, el mes d'agost

Un dels punts àlgids de la campanya serà la disputa dels Campionats d'Europa individuals, del 22 al 25 d'agost a Wroclaw (Polònia). Bernat Jaume formarà part de la convocatòria espanyola juntament amb Edmon López, Pascal Gómez, Marta Domínguez i Sofia Mateos.