La Segona Catalana oferirà derbis des de ben aviat

Un Berga-Gironella i un Oliana-La Seu a la segona jornada obren el foc d'una categoria amb vuit representants nostres en tres grups

El Berga i el Gironella s'enfrontaran ben aviat, en la segona jornada

El Berga i el Gironella s'enfrontaran ben aviat, en la segona jornada / Jordi Biel

Jordi Agut

Jordi Agut

Vuit equips de les nostres, un menys que la temporada anterior, repartits en tres grups ja coneixen el full de ruta a Segona Catalana. Els tres conjunts del Berguedà més el Navàs, que és limítrofe, protagonitzaran fins a dotze derbis de proximitat en un grup 4 que torna a mostrar-se atractiu, enguany ja sense el garbuix de les dues fases que la temporada anterior. Al grup 5, el Solsona, la Seu i l'Oliana en jugaran sis entre ells i al 3, desembarca el Vilanova del Camí contra una sèrie de rivals propers a l'àrea de Barcelona que no seran fàcils per a un conjunt que va assolir un brillant ascens des de Tercera.

A més, els partits de proximitat arribaran des de ben aviat. A la segona jornada ja tindrem un Berga-Gironella i un Oliana-La Seu per anar fent boca, en una sèrie d'enfrontaments entre els nostres que s'acumularan molt en el tram inicial i final de les lligues.,

Així, al grup 4, dos debuten a casa (Navàs-Sant Feliu i Gironella-Voltregà) i dos a fora (Sabadell Nord-Puig-reig i Vic Riuprimer-Berga. Els puig-reigencs, que en el curs passat van disputar les eliminatòries d'ascens que van finalitzar amb el Joanenc a Primera Catalana, seran els que tindran més acumulació de partits de la màxima en el tram final. Destaca un Puig-reig-Navàs en la penúltima jornada de competició, un partit que, sens dubte, recordarà els de fa dues temporades, a Tercera, quan totes dues formacions van assolir l'ascens.

El Puig-reig i el Navàs no s'enfronten des de fa dues temporades

El Puig-reig i el Navàs no s'enfronten des de fa dues temporades / Arxiu/Oscar Bayona

El Navàs, únic bagenc del grup, abandona el grup 2 que tant va patir l'any passat per haver-hi arribat a última hora i viurà dos partits de rivalitat seguits a les jornades 4 i 5 (a Berga i rebent el Gironella) i a les 21 i 22 de la segona volta. El Berga ho té tot més repartit i, curiosament, clou la competició rebent el Voltregà, el mateix partit que en l'exercici passat, quan una victòria per 2-0 no li va valer per jugar la fase d'ascens. El Gironella, per la seva banda, tindrà dos partits de derbi a l'inici i una visita a Puig-reig quatre partits abans del final.

Calendari dels nostres equips de Segona Catalana

Calendari dels nostres equips de Segona Catalana / Regió7

Pel que fa al grup 5, el de la banda nord-occidental de les nostres comarques, el Solsona, La Seu d'Urgell i l'Oliana repeteixen amb la banda del descendit Organyà. En aquest cas també hi haurà un derbi ben aviat, en la segona jornada, el de l'Alt Urgell entre l'Oliana i la Seu. Els primers hauran debutat una setmana abans amb la visita al Guissona i els segons hauran rebut el Linyola a casa. L'altre conjunt del grup, el Solsona, que hauria de ser un dels favorits per pujar, té un partit important per estrenar-se a casa, contra el Balaguer.

No caldrà esperar gaire, tampoc, per tenir un partit entre solsonins i olianesos. Serà a la jornada cinc al camp dels primers. El tercer dels duels, entre La Seu d'Urgell i el Solsona, arribarà sis partits abans del final de cada volta, el segon dels quals en territori solsoní. Dels tres, només l'Oliana acabarà lluny del seu capm, a Castellserà, mentre el Solsona i la Seu rebran l'Alpicat i el Juneda.

El Solsona i la Seu s'enfronten sis partits abans del final del campionat

El Solsona i la Seu s'enfronten sis partits abans del final del campionat / Arxiu/Mireia Arso

El debutant en la categoria és el Vilanova del Camí, únic anoienc en els sis grups que hi ha i que s'haurà de desplaçar sovint cap al sud. Juguen en el debut contra la Fundació L'Hospitalet i també tanquen el calendari fora, a Cornellà contra l'Almeda. El primer partit al seu camp en la nova categoria serà per rebre el Juventud 25 de Septiembre de Rubí.