FUTBOL

Un Japó efectiu destapa les vergonyes de l'Espanya de Vilda

La Roja perd amb claredat (4-0) i passa com a segona grup a uns 8ns del Mundial on es trobarà dissabte amb Suïssa

Abelleira i Gálvez lamenten un dels gols del Japó

Abelleira i Gálvez lamenten un dels gols del Japó / RITCHIE B. TONGO/EFE

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

JAPÓ-ESPANYA, 3-0

Japó: Yamashita, Takahashi, Kumagai, Minami, Shimizu (Moriya, min 59), Naomoto, Miyazawa (Fujino, min 46), Nagano (Hasegawa, min 59), Hayashi, Endo (Sugita, min 84) i Ueki (Tanaka, min 67). Entrenador: Futoshi Ikeda.

Espanya: Misa, Battle, Paredes, Gálvez, Carmona (Oihane, min 46), Abelleira (Zornoza, min 72), Aitana, Alexia (Redondo, min 62), Mariona (Navarro, min 62), Hermoso i Salma (Esther, min 82). Entrenador: Jorge Vilda.

Àrbitra: Ekaterina Koroleva (Estats Units). Va amonestar amb targeta groga Carmona (min 45+1) i Oihane (min 89).

Gols: 1-0 Miyazawa, min 12. 2-0 Ueki, min 29. 3-0 Miyazawa, min 40. 4-0 Tanaka, min 82.

Partit jugat a l’Estadi Regional de Wellington (Nova Zelanda), amb 20.957 espectadors.

El Japó ha baixat Espanya del núvol on s’havia instal·lat després de guanyar Costa Rica i Zàmbia amb un golejada inapel·lable que afecta més a l’ànim de la selecció de Jorge Vilda que a les seves possibilitats de fer un bon paper en el Mundial. La Roja ha acabat segona del seu grup i dissabte (7 h) s’enfrontarà a Suïssa en els vuitens, ronda on les nipones toparan amb Noruega. 

Dos gols en mitja hora de Miyazawa i Ueki han destarotat una Espanya que tenia un control estèril de la pilota i estava desorientada en la defensa dels letals contracops del rival. Abans del descans, Miyazama ha fet el 3-0.

«A vegades necessites un pal així per créixer i per ser més equip que mai», ha explicat Aitana després d’un duel on el pla de les japoneses ha sortit perfecte. Vilda ha assumit la responsabilitat de la dura derrota i ha afirmat que la frustració «aviat es convertirà en ganes de competir». El grup, ha afegit, «estarà més unit que mai». Tanaka ha posat el 4-0 al final d’un matx que Espanya no oblidarà fàcilment. Com tampoc ho farà Canadà, campiona olímpica i eliminada en caure 4-0 amb Austràlia.