BÀSQUET

L'avinyonenca Mireia Jurado és la màxima anotadora en el triomf d'Espanya a l'Europeu sub-16

L'equip acaba invicte la fase de grups a Turquia en vèncer Bèlgica per 67-45 i espera Itàlia o Israel als vuitens de final

Mireia Jurado llança a cistella en el matx contra Bèlgica

Mireia Jurado llança a cistella en el matx contra Bèlgica / FIBA EUROPE

Redacció

Espanya passa als vuitens de final de l'Europeu sub-16 invicta després de guanyar per 67-45 a Bèlgica en la tercera i última jornada de la fase de grups. El conjunt que dirigeix Carlos Cantero disputarà la primera eliminatòria contra Israel o Itàlia, aquest dimarts.

La jugadora d'Avinyó Mireia Jurado, que actualment juga al Segle XXI després de passar pel CB Torelló, ha estat la màxima anotadora del conjunt espanyol, amb 13 punts i una sèrie de 4 de 7 en tirs de 2, 1 de 3 triples i 2 de 3 en tirs lliures. A més, ha agafat 1 rebot. Vizmanos i León han fet 12 punts cadascuna.

Espanya s'ha situat al davant molt aviat gràcies a la defensa. El primer parcial ha acabat amb un 18-5 que encarava molt bé el partit per Jurado i les seves companyes. Tot i que el segon temps ha estat més igualat (19-14), Espanya ja guanyava de 18 punts al descans (37-19). Bèlgica ha reaccionat després del pas pels vestidors (11-15 al tercer quart), però en el darrer Espanya ha tornat a agafar el timó (19-11) i s'ha imposat per 67-45.

Tercera victòria consecutiva després de les obtingudes contra Eslovènia (54-46) i Grècia (31-82).