Mireia Jurado debuta a l'Europeu U16 a Turquia

L'avinyonenca és la capitana de la selecció espanyola que s'estrena aquest divendres a la tarda contra Eslovènia

L'avinyonenca Mireia Jurado

L'avinyonenca Mireia Jurado / FEB

Redacció

El Campionat d'Europa de categoria sub-16 comença avui a Izmir (Turquia) amb la presència de Mireia Jurado, jugadora d'Avinyó que pertany al Segle XXI, a les files de la selecció espanyola. El primer rival de l'equip que dirigeix Carlos Cantero és Eslovènia, un partit que començarà a les 18 h i es podrà seguir a la pàgina web de la FIBA. Les següents cites del combinat espanyol en el grup D seran demà dissabte (15.30 h) contra Grècia i diumenge (15.30 h) davant de Bèlgica.

Mireia Jurado, que es va formar al CB Torelló i el FC Barcelona, milita actualment al Segle XXI i és una assídua a les convocatòries de les seleccions de categories de base. Des dels 12 anys acudeix regularment als entrenaments i els torneigs de la federació espanyola, i des d'avui es disposa a participar a l'Europeu, on serà la capitana d'Espanya.

La selecció espanyola està formada per Emma Leon (Joventut), Aina Cargol (UniGirona), Gina García, Mireia Jurado i Nicole Domínguez (Segle XXI), Paula Salinas (Porriño Baloncesto), Martina Vizmanos i Xenia Salzman (FC Barcelona), Leyre Urdiain (Saragossa), Mireya Sanz (Torrelodones) i Adriana Díaz i Sara Okeke (Estudiantes).

Les jugadores convocades i el cos tècnic es van concentrar el 17 de juliol a Azuqueca de Henares, d'on van marxar aquest dimarts. Durant aquesta estada, han guanyat dos torneigs, un a Montijo (Portugal) i un altre a la mateixa localitat de Castella La Mancha.