CICLISME

Mario Gómez completa la Three Peaks entre Viena i Barcelona

El corredor llueix la samarreta de la Penya Ciclista Bonavista en agraïment a la tradició del club manresà en les proves de llarga distància

Mario Gómez, davant de l'Arc del Triomf de Barcelona

Mario Gómez, davant de l'Arc del Triomf de Barcelona / ARXIU PARTICULAR

Redacció

El badaloní Mario Gómez va completar amb èxit la ruta de 2.150 km que separa Viena de Barcelona amb motiu de la Three Peaks Bike Race, una prova ciclista d'ultradistància que va tenir lloc dies enrere amb final a la capital catalana. Gómez va lluir el maillot de la Penya Ciclista Bonavista en agraïment a la tasca que el club manresà realitza "en l'educació dels valors dels brevets i l'ultradistància", va explicar.

La Three Peaks és una prova que cada any comença a la capital d'Àustria, concretament al meravellós palau Schönnbrunn, i acaba un estiu a Niça i l'altre a Barcelona. Cada participant escull l'itinerari, però ha de pujar tres pics de diferents serralades europees; enguany van ser els Dolomites (Alps), el Massís Central i els Pirineus. D'aquesta manera, l'organització té constància de l'esforç realitzat per cadascun dels ciclistes que afronten la cursa.

Mario Gómez va fer gairebé més de 2600 km en el recorregut que va triar per anar de Viena a Barcelona, amb "una forta calor" durant els nou dies i escaig de pedalada. La cursa fomenta l'autosuficiència del corredor, tot un repte quan es tracta de pedalar durant un bon grapat de dies i fent més de dos mil quilòmetres.

L'edició del 2024 començarà de nou a Viena, en aquest cas el dia 6 de juliol, i culminarà a Niça, on precisament el 21 de juliol de l'any vinent hi culminarà el Tour de França ja que París estarà a punt d'inaugurar els Jocs Olímpics. Una característica de la Three Peaks és que no hi ha recompensa econòmica.