Quarta temptativa del Club Gimnàstic de Manresa d’ascendir a la Divisió d’Honor

Segellar la tornada a la màxima categoria estatal és una de les prioritats del conjunt escapulat, que continua dirigint Óscar Segura

Els escapulats apliquen la metodologia de treball d’unequip professional.  MIREIA ARSO

Els escapulats apliquen la metodologia de treball d’unequip professional. MIREIA ARSO

El projecte atreu quinze jugadors

El projecte atreu quinze jugadors

La temporada passada, quan el rendiment de la nau capitana del Club Gimnàstic de Manresa feia preveure que el juvenil A de l’entitat escapulada aconseguiria l’anhelat ascens a la Divisió d’Honor Juvenil, les prestacions de l’equip van davallar i van abocar la formació manresana a jugar-se quasi totes les seves possibilitats de pujar de categoria en un duel decisiu contra el CE Mercantil.

La dolorosa derrota encaixada contra el conjunt sabadellenc (0 a 1) va impossibilitar arrodonir amb la consecució de l’ascens un notable curs esportiu. «Malgrat això, la tasca formativa que es va desenvolupar amb els futbolistes, que és la nostra prioritat, va ser reeixida», emfasitza Óscar Segura, el tècnic escapulat.

No endebades, dos dels jugadors que van completar la seva instrucció futbolística tutelats per Óscar Segura han afermat la seva vinculació amb el FC Andorra (Lliga Hypermotion): el lateral dret Nicolás Olmedo, cedit per la formació del Principat al FC Cerdanyola (Segona Divisió RFEF), i Arnau Prat. L’extrem dret fa la pretemporada a les ordres d’Eder Sarabia a l’espera de la decisió final de l’entrenador biscaí sobre el seu futur esportiu. A més, un altre jugador del Club Gimnàstic, el central Marc Bombardó, estarà del tot integrat en la dinàmica d’entrenaments del FC Andorra aquest proper exercici, el seu darrer com a juvenil. La tasca formativa desenvolupada per Óscar Segura ha propiciat la seva renovació i el tècnic pallejanenc dirigirà, per tercera temporada consecutiva, la formació escapulada.

Enguany, Óscar Segura i el seu equip de col·laboradors han hagut d’afrontar el desafiament de bastir una nova plantilla, doncs només sis futbolistes (Sergi Taulats, Roger Alcalá, David Moreno, Pol Ramón, Roger Sors i l’esmentat Marc Bombardó) continuen a l’equip manresà.

El projecte atreu quinze jugadors

Vint-i-set futbolistes van iniciar la pretemporada amb el juvenil A del Club Gimnàstic de Manresa el dilluns, 31 de juliol. Edu Castilla, Sergio Espejo i Óscar Segura, els tècnics que configuren l’estructura de captació del club escapulat, han concretat, els últims mesos, quinze fitxatges per bastir «un projecte esportiu ambiciós que, a més de preparar els futbolistes per accedir al futbol professional, ens permeti competir altra vegada per assolir l’ascens de categoria, però sense que aquest anhel esdevingui una pressió afegida per als jugadors», exposa Óscar Segura.

La qualitat de la proposta formativa del Club Gimnàstic de Manresa ha atret a set futbolistes que militaven a equips de la Divisió d’Honor Juvenil o de la Lliga Nacional. A més, els tècnics de l’entitat han apostat per set jugadors que procedeixen de la Preferent Juvenil i per Ansumana Bojang, un futbolista que jugava al primer equip del FC Artés (Tercera Catalana) «que destaca per les seves condicions físiques i notable nivell tècnic». Sis jugadors del juvenil B escapulat completen el nombrós grup de futbolistes amb els quals treballa, a hores d’ara, Óscar Segura.

La pretemporada dissenyada pel tècnic pallejanenc és similar a la de l’anterior curs esportiu: 26 sessions preparatòries repartides en set setmanes complementades amb la disputa de cinc partits de caràcter amistós. «El grau d’implicació en el projecte que exigim als futbolistes és altíssim. La dinàmica de treball del juvenil A del Club Gimnàstic de Manresa és equiparable a la d’un equip professional. Els membres del cos tècnic pretenem crear un entorn similar a aquell que es viu en el futbol d’elit. A més, volem que els nostres jugadors adquireixin els hàbits d’entrenament d’un equip d’aquesta tipologia. Entomar el repte d’integrar-se a la plantilla requereix molts sacrificis, però aquesta metodologia ens permet facilitar el salt dels jugadors, si s’escau, al futbol professional», conclou Óscar Segura.

Tal com detalla el tècnic escapulat «el Club Gimnàstic es caracteritzarà pel seu futbol combinatiu, propositiu i agosarat. Una proposta futbolística idèntica a la del FC Andorra, però amb algun matís», explicita.