El CF Igualada basteix una nova plantilla amb l’objectiu d’ascendir a la Lliga Elit

Els blaus van efectuar dimecres la primera sessió preparatòria de la pretemporada a les ordres del tècnic vilanoví Agustín Isabel

Els futbolistes entrenats per Agustín Isabel malden per conjuntar-se des de la primera sessió preparatòria del curs esportiu

Els futbolistes entrenats per Agustín Isabel malden per conjuntar-se des de la primera sessió preparatòria del curs esportiu / MARC DOMINGO SERRA/CF IGUALADA

Plantilla CF Igualada

Plantilla CF Igualada / Mar Bautista

Perseverar fins que el primer equip del CF Igualada torni a figurar a l’elit del futbol territorial del país. La temporada 2022-23 no va ser reeixida per al conjunt anoienc. La formació entrenada per Pedro Milla anhelava assolir una de les posicions que facilitaven l’accés a la Lliga Elit que s’estrenarà aquest exercici, aleshores encara anomenada Superlliga Catalana. Malauradament, tal com exposa el president de l’entitat, Francesc Jorba, «no ho vam aconseguir per demèrits propis. Durant el primer terç de la lliga, vam perdre massa punts en els últims minuts dels enfrontaments i, després, ja no va ser possible competir per l’ascens».

Malgrat tot, les prestacions dels blaus van millorar en el decurs de la segona volta del campionat, ja amb Agustín Isabel Fernández a la banqueta. El CF Igualada va ser «el cinquè millor equip de la segona meitat de la competició, empatat a punts amb l’EE Guineueta», emfasitza Robert Palau, director esportiu del club anoienc. La progressió dels igualadins no va ser suficient per lluitar per fer-se amb una de les quatre places que atorgaven l’ascens. En conseqüència, el CF Igualada continua a la Primera Catalana, «una categoria desdibuixada per la creació de la Lliga Elit que ha perdut prestigi i atractiu», assenyala Francesc Jorba.

Aquesta circumstància va afavorir que els millors jugadors del conjunt anoienc rebessin ofertes d’equips de superior categoria. Així doncs, l’incisiu lateral dret Arnau Cuadras i el davanter Isaac Olmo van fitxar pel FC Vilafranca (Tercera Divisió), alhora que el lateral esquerre bagenc Guillem Vilà s’incorporava al CP San Cristóbal, una de les millors formacions de l’esmentada categoria. A més d’aquestes tres, la plantilla blava va registrar deu baixes més: les dels porters Agustí Mora (UE Vic) i David Martos (UD San Mauro); els defenses Jhonattan Vinasco (FC Pirinaica) i Èrik Sarmiento; els migcampistes Pedro J. Calvo (retirat), Sardor Yusupov, Dani Ramírez (Unió Atlètica d’Horta) i Aidan García (CF Can Vidalet), així com les dels decisius davanters Thommy Bejarano i Bilal El Bakkali (Vilanova CF).

Configurar un equip competitiu

Per tant, Agustín Isabel i Robert Palau van haver d’entomar el repte de construir una nova plantilla. La renovació de Gerard Cuadras (lateral dret), Òscar Oliver (central), Sergi Solernou (central), Joan Altimira (mig centre defensiu), Franc Samaniego (extrem dretà que habitualment juga per la banda esquerra) i Dan Etido (davanter) va permetre «mantenir a l’equip a sis futbolistes fonamentals a l’entorn dels quals armar una formació competitiva», remarca el director esportiu blau.

La tornada al CF Igualada de dos futbolistes anoiencs, l’extrem dret o mitja punta Marc Gulías (Santfeliuenc FC) i el lateral esquerre Jairon Rubén Espinosa (CD Lugo/Divisió d’Honor Juvenil) va fonamentar la configuració d’una plantilla que conjumina l’experiència de jugadors com el porter Albert Arnalot (Gavà CF) i el central Pablo Alejandro Pajurek (UE Tàrrega) i la joventut dels joves valors del planter Èric Retamal (central) i Èric Pérez (mig centre), alhora que ha de ser la plataforma idònia per tal que futbolistes com Emamnuel Christian Boateng (mig centre), Emmanuel Arkoh (extrem dret) i Berna Baldeh (davanter) consolidin la seva incipient i prometedora carrera futbolística. A més dels divuit jugadors del primer equip, s’entrenen a les ordres d’Agustín Isabel set juvenils i tres futbolistes a prova: un lateral i dos mig centres.

Francesc Jorba certifica que «ens pertoca lluitar per assolir el títol de lliga i l’ascens directe de categoria o per aconseguir el subcampionat i classificar-se per a les fases d’ascens, un desafiament que hem de compatibilitzar amb el manteniment de l’equilibri pressupostari que ens permet tenir una economia sanejada». El compromís i l’aportació de la cinquantena d’empreses col·laborades que es mantenen fidels a l’entitat, any rere any, així com el d’una vuitantena d’associats, contribueixen a la bona salut econòmica del club.

No endebades, el primer equip masculí del CF Igualada, conjuntament amb el femení, són els banderers d’una entitat que, aquest curs esportiu, aplegarà 650 futbolistes, dels quals més de 150 són destres jugadores. Per tal que s’hi puguin emmirallar els joves aprenents de futbolista, la nau capitana de la històrica entitat anoienca ha de maldar per militar a la categoria que li correspon: la Tercera Divisió, prèvia estada a la Lliga Elit.