El CE Manresa se suma a les crítiques contra Luis Rubiales

El club ha publicat un vídeo a les xarxes socials condemnant el comportament "inadmissible" del president de la Federació Espanyola de Futbol

La presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero

La presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció/Francisco Cabezas

El CE Manresa s'ha sumat a l'allau de crítiques dirigides a Luis Rubiales, president de la Reial Federació de Futbol, pel seu comportament durant la celebració de la final de la Copa del Món femenina. En un missatge publicat a les xarxes socials, la presidenta del club manresà, Ruth Guerrero, condemnava el comportament de Rubiales amb Jenni Hermoso i la resta de jugadores de la selecció espanyola, titllant-lo d'"inadmissible i inadequat".

Guerrero expressava que d'aquesta manera, el president "tirava per terra la feina feta per evitar conductes sexistes". La presidenta del club bagenc concloïa el missatge justificant que, "el CE Manresa se suma a les protestes, perquè no fer-ho, seria esdevenir còmplices d'actituds que malauradament encara estan normalitzades a la nostra societat".

El Barça, que encara manté el seu silenci en relació a aquest afer, no es planteja fer públic un comunicat oficial. Segons ha pogut saber El Periódico de fonts oficials, el club "espera i desitja" que Rubiales "doni les explicacions oportunes el divendres". Tot i considerar les seves accions "impròpies del seu càrrec".

La lliga de futbol femení denuncia Rubiales al Consell Superior d’Esports

La Lliga Professional de Futbol Femení (Lliga F) ha presentat una denúncia davant del president del Consell Superior d’Esports pels “gravíssims fets i conductes” del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i demana la seva inhabilitació. En un comunicat, la lliga titlla el comportament de Rubiales de “vergonyós” i diu que va estar guiat pel seu “continu i habitual afany de protagonisme”. Cita el gest amb els genitals, “inadmissible i repugnant”, així com el petó a Jennifer Hermoso, un fet que “no pot tolerar-se”. Que insultés els que el criticaven, continua, és “inadmissible i repugnant”. La lliga avisa que no inhabilitar-lo seria una “humiliació” per a totes les dones.