Trenca el seu silenci

Jenni Hermoso replica a Rubiales: "En cap moment vaig consentir el petó"

Les 23 campiones del món renuncien a la selecció i 58 jugadores històriques arremeten contra el president federatiu

Les campiones celebrant el mundial

Les campiones celebrant el mundial / Arxiu

Laia Bonals

Jenni Hermoso ha trencat el seu silenci. La madrilenya, després de dies complicats, ha decidit fer un pas endavant després de les declaracions d’aquest migdia de Luis Rubiales, on s’ha defensat argumentant que el petó que li va plantar en la celebració del Mundial era consentit. Hermoso ho desmenteix taxativament. «Vull aclarir que en cap moment vaig consentir el petó que em va clavar i en cap cas vaig buscar alçar el president», es defensa la davantera madrilenya després de les acusacions de Rubiales. «No tolero que es posi en dubte la meva paraula i molt menys que s’inventin paraules que no he dit», va dir rotundament Jenni en un comunicat juntament amb 32 futbolistes internacionals de la selecció espanyola.

La plantilla al complet que va aixecar el primer Mundial per a Espanya i moltes de les internacionals que han format part de la història de la selecció espanyola s’han unit per defensar Jenni Hermoso. Els atacs desmesurats de Rubiales en la seva compareixença han indignat tot el futbol femení. Després de pronunciar-se de manera individual a les xarxes socials, la futbolistes han emès un comunicat juntament amb el sindicat majoritari FUTPRO alçant la veu.

«Volem acabar aquest comunicat demanant canvis reals, tant esportius com estructurals, que ajudin la selecció absoluta a continuar creixent, per poder traslladar aquest gran èxit a generacions posteriors», diuen a l’uníson totes les futbolistes signants del comunicat.

En el comunicat, les futbolistes han volgut firmar una per una l’escrit, cosa que dona una imatge excepcional d’unitat. «Després de l’ocorregut durant el Mundial Femení, volem manifestar que totes les jugadores que firmen aquest escrit no tornaran a una convocatòria de la Selecció si continuen els actuals dirigents. Les jugadores signants són: Jennifer Hermoso, Alèxia Putellas, Misa Rodríguez, Irene Paredes, Ona Batlle, Mariona Caldentey, Teresa Abelleira, María Pérez, Cata Coll, Aitana Bonmatí, Laia Codina, Claudia Zornoza, Oihane Hernández, Rocío Gálvez, Irene Guerrero, Alba Redondo, Athenea del Castillo, Eva Navarro, Enith Salón, Ivana Andrés, Patricia Guijarro, Lola Gallardo, Nerea Eizagirre, Ainhoa Moraza, Maria León ‘Mapi’, Sandra Paños, Claudia Pina, Amaiur Sarriegi, Leila Ouahabi, Laia Aleixandri, Lucia García, Andrea Pereira, Vero Boquete, Ainhoa Tirapu, Sandra Vilanova, Ana Romero ‘Willy’, Silvia Meseguer, Nagore Calderón, Carmen Arce ‘Kubalita’, Priscila Borja, Natalia Pablos, Susana Guerrero, Larraitz Lucas, Isabel Benito, Amanda Sampedro, Isabel Fuentes, Elisabet Sánchez, Mari Paz Azagra, Vanesa Gimbert, Virginia Torrecilla, Leire Landa, Elisabet Ibarra i Marta Torrejón», escriuen.