"L’objectiu d’aquesta temporada hauria de ser arribar als play-offs de l’ACB"

El pivot lituà fa balanç de la temporada passada i defineix el full de ruta que considera que ha de seguir l'equip

El pivot lituà, ahir, a la presentació de l'equip a la Mútua Intercomarcal

El pivot lituà, ahir, a la presentació de l'equip a la Mútua Intercomarcal / OSCAR BAYONA

Martinas Geben (Vilnius,1994) encara el seu segon curs al Baxi com una de les peces clau de l’equip de Pedro Martínez. Geben posa cara a una de les vuit continuitats respecte l’equip de l’any passat, i està conveçut que "no tornarem a cometre els mateixos errors que l’any passat, sobretot a l’inici, que ens van limitar a competir per sobreviure".

Va acabar el curs passat com un dels jugadors més importants de l’esquema de Pedro Martínez. Com encara aquesta nova temporada a Manresa?

L’any passat vam aconseguir l’objectiu de sobreviure i mantenir la plaça a ACB, ara hem de treballar sobre aquesta base. L’equip no pot tornar a cometre l’error de començar tant malament la temporada. Hem de millorar com equip i l’objectiu per aquest any hauria de ser arribar als play-offs.

El nucli de l’equip continua una temporada més a Manresa: la millor manera de començar la competició oficial.

Sí, és la recepta per a l’èxit de qualsevol equip. Conèixer els sistemes, l’entrenador i què esperar de la resta de jugadors és un gran avantatges. Saber que exteriors com els dos Danis, el Guillem o el Brancou continuen a l’equip, i que interiors com el Devin, el Marcis i jo també. Serem les bases a partir d’on hem de créixer com a equip. També el Musa, que espera un rol més protagonista aquest any

Va decidir renovar amb el Baxi, què el va convèncer?

Altres equips es van interessar per la meva situació, però tenia clar que volia quedar-me. El club ofereix moltes comoditats a la meva família. Estic molt interessat en continuar jugant a la millor lliga domèstica d’Europa. Coneixo la ciutat, els companys, el cos tècnic...

Quines han estat les seves primeres impressions de Brandon Taylor i Travante Williams

Són bons companys. Estan treballant dur i mostren molt interès en escoltar i aprendre. Són nous al sistema, i quan més escoltin i més consells rebin de tots els jugadors que continuem a l’equip, abans l’aprendran. Així ens convertirem en un millor equip en conjunt.

Subscriu-te per seguir llegint