Lamine Yamal deixa jugades de geni i empeny l’equip a la victòria

Lamine Yamal ha estat peça clau en el triomf blaugrana amb jugades de gran mèrit / EUROPA PRESS

Toni Mata i Riu

VILA-REAL CF-FC BARCELONA, 3-4

Vila-real CF: Jorgensen, Foyth, Gabbia, Cuenca, Pedraza, Capoue (Denis, min 70), Parejo (Brereton, min 85), Terrats (Comesaña, min 70), Baena (Morales, min 77), Gerard (Ilias, min 70) i Sorloth.

FC Barcelona: Ter Stegen, S. Roberto, Koundé, Christensen (Eric, min 46), M. Alonso, Romeu (Ferran, min 63), De Jong, Gundogan (Fermín, min 86), Gavi, Lewandowsky i Yamal (Ansu, min 76).

Gols: 0-1 Gavi, min 12. 0-2 De Jong, min 15. 1-2 Foyth, min 26. 2-2 Sorloth, min 40. 3-2 Baena, min 50. 3-3 Ferran, min 68. 3-4 Lewandowski, min 71.

Àrbitre: Hernández Hernández. Targetes grogues a Yamal (min 44), Foyth (45+6), Lewandowski (min 45+6), Terrats (min 57), Gabbia (min 80) i Eric (min 82).

Partit jugat a l’Estadi de la Cerámica, amb 21.679 espectadors.

L’intercanvi de cops amb el Vila-real ha atorgat avui una victòria de prestigi al Barça que reforça la candidatura de l’equip de Xavi després d’un inici de lliga discutible davant el Getafe i el Cadis. No és que el joc desplegat a la Cerámica fos per tirar coets, però l’equip, a través del joc de De Jong i el geni de Lamine, ha remuntat la remuntada dels groguets i s'ha endut els tres punts a Barcelona.

Dos gols en tres minuts de lucidesa del Barça han aturat l’embranzida inicial d’un Vila-real ràpid i incisiu. Els de Setién han avisat amb un gol de Sorloth que el VAR ha a invalidat per fora de joc, però el partit semblava que es tenyia de blaugrana quan Gavi ha rematat una centrada precisa de Yamal -de nou titular en absència del sancionat Raphinha- i De Jong batia Jorgensen en recollir un refús després d’una acció que ell mateix havia generat.

El Barça tenia esquerdes en la pressió i la defensa, sobretot a les bandes, que l'han castigat severament. Pedraza, que feia i desfeia al lateral esquerre, ha cavalcat en solitari i el seu xut l'ha enviat Ter Stegen a córner. Perill avortat, però no ha servit de res perquè el servei de cantonada l'ha rematat Foyth de cap (1-2). I prop del descans, el Vila-real ha fet moure la pilota de banda a banda i Sorloth, que tota l’estona sabia buscar-se l’espai, ha signat l’empat (2-2).

El Barça ha passat pel vestidor i ves a saber de què han parlat, però no sembla que el tema fos la manera com aturar Pedraza, que tenia una autopista sense peatges que ha recorregut al minut 50 per acabar passant la pilota a Baena, qui ha definit amb classe i ha culminat la remontada (3-2).

Noquejat, el Barça ha trigat una estona a recuperar-se. Yamal ha xutat a la creueta, Jorgensen ha aturat dos xuts forts de Lewandowski i Marcos. Tres avisos previs al gol de Ferran Torres, que ha transformat per insistència el 3-3. I aleshores, una jugada messiànica del nano de 16 anys ha acabat, primer, amb la pilota al pal i, després, amb el refús als peus de Lewandowski, que ha firmat el 3-4 definitiu.