FUTBOL/TORNEIG INTERCLUBS

La tanda de penals determina el triomf del Club Gimnàstic de Manresa a la final femenina del Torneig Interclubs

El conjunt escapulat i el FC Pirinaica van empatar a dos en un duel caracteritzat per la qualitat i estètica dels gols materialitzats per ambdues formacions

L’escapulada Gisela Ramos i la vermella Laura Tejado van maldar per propiciar la victòria del seu equip

L’escapulada Gisela Ramos i la vermella Laura Tejado van maldar per propiciar la victòria del seu equip / JORDI BIEL

La final femenina de la primera edició del Torneig Interclubs es va decidir a la tanda de penals. L’amfitrió FC Pirinaica i el Club Gimnàstic de Manresa van protagonitzar un interessant duel que va finalitzar en taules (2 a 2). Per tant, es va haver de recórrer a la tanda de penals per dirimir el guanyador. Les dues primeres llançadores escapulades (Gisela Ramos i Aina Gómez ) van materialitzar les penes màximes que van executar. En contraposició, la capitana vermella, Cristina Puigmartí, va estavellar el seu llançament al travesser. A continuació, la jugadora del Club Gimnàstic Júlia Corominas va malbaratar el tercer penal de la sèrie. L’errada donava la possibilitat a a les amfitriones d’allargar-la, però el servei de Sheila Maria Font, autora dels dos gols del FC Pirinaica, també va anar a parar al travesser de la porteria defensada per Clàudia Díaz i les escapulades van poder celebrar la consecució del trofeu (1 a 2). 

El tarannà ofensiu d’ambdues formacions va caracteritzar el duel. Tània Catllà (min 1) i Cristina Puigmartí (min 7) van armar les primeres rematades intencionades d’escapulades i vermelles. A partir del minut 10 del primer període, el Club Gimnàstic de Manresa va assumir la iniciativa ofensiva i Tània Catllà va etzibar una gardela que va obligar Abril Cura a lluir-se (min 19). 

Les amfitriones van impedir al seu oponent generar més ocasions de gol abans del descans i un servei de falta directa executat per Laura Arasa des de la frontal de l’àrea de penal escapulada va ser el preludi del primer gol del FC Pirinaica. Clàudia Díaz va conjurar la canonada de la central amb moltes dificultats, però el seu refús va habilitar Sheila Maria Font per avançar les vermelles a l’electrònic (min 35). Les jugadores entrenades per Josep Maria Comellas van reaccionar i Zoé Torras (min 37) i Paula Guerrero (min 39) van posar a prova la concentració de la portera Abril Cura.

A la represa, el Club Gimnàstic de Manresa va fer quatre substitucions per prémer l’accelerador ofensiu. Aina Gómez va excel·lir a l’hora d’esbotzar l’entramat defensiu de les amfitriones com a extrem per la banda esquerra, però va errar a l’hora de prendre la decisió final adequada en la primera ocasió que va generar (min 61). La voracitat golejadora d’Isabel María Ramírez va permetre el conjunt escapulat remuntar. Primer, la davantera va superar Abril Cura amb un magnífic servei de falta directa (min 67) i, dos minuts després, va aprofitar una assistència per donar avantatge al seu equip (1 a 2). La migcampista vermella Sheila Maria Font es va rebel·lar i va reequilibrar el marcador amb una magnífica rematada (min 71) que va entrar a la porteria de Clàudia Díaz per la mateixa creueta superior esquerra (2 a 2). En els darrers vints minuts de l'enfrontament, les taules van esdevenir inalterables.

LA FITXA TÈCNICA.

FC PIRINAICA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Abril Cura; Paula López, Laura Arasa (Cristina Puigmartí min 80), Eli Duran, Mireia Simón; Cristina Puigmartí (Laura Tejado min 67), Sofia Eugenia Álvarez; Marina Vilardell, Sheila Maria Font, Arig Kam Almaz Zahir (Rania Bendjahene min 18)(Valentina Masoud min 87); i Sara Pons. 

CLUB GIMNÀSTIC DE MANRESA (Sistema de joc: 4-3-3). Clàudia Díaz; Nayara González, Carla Pont, Gisela Ramos, Meritxell Pubill; Isabel María Ramírez, Tània Catllà (Clara Corominas min 72), Carolina Boubeta (Clara Corominas min 46)(Zoé Torras min 61)(Paula Jiménez min 83); Alba Molina (Júlia Corominas min 46), Paula Guerrero (Nina Simón min 46) i Zoé Torras (Aina Gómez min 46).

ÀRBITRE. Ricard Combellé Soro (Delegació del Bages). Va amonestar l’escapulada Nina Simón (min 81).

GOLS. 1-0 Sheila Maria Font min 35, 1-1Isabel María Ramírez min 67, 1-2 Isabel María Ramírez min 70 i 2-2 Sheila Maria Font min 71.

ESTADI. Municipal de Mion-Puigberenguer. 160 espectadors.