Futbol/Segona RFEF

El CE Manresa arrenca la temporada amb un gran triomf a Sagunt (0-2)

L'equip de Xavi Corominas guanya en un bon partit i amb gols d'Àlex Iglesias i Pachón, un a cada part

Solidesa, efectivitat i intel.ligència tàctica. Aquestes han estat tres de les virtuts futbolístiques que el Centre d'Esports Manresa ha mostrat a Sagunt i que han permès al conjunt entrenat per Xavi Corominas estrenar-se a la lliga signant una meritòria victòria al terreny de joc de l'Atlètic Saguntí ( 0 a 2), Un triomf que, sens dubte, aferma el projecte esportiu en construcció que gestiona el tècnic barceloní.

Xavi Corominas ha optat per presentar a terres valencianes el que s'intuïa podia ser l'equip titular blanc-i-vermell, oimés quan el lateral Yaya Sidibé i l'extrem Alpha Bagayoko no han entrat a la convocatòria com a conseqüència de les lesions de les quals s'estan acabant de recuperar, com tampoc el darrer fitxatge, el mitja punta Pol Ballesteros. Sergio Escobar, l'entrenador del conjunt valencià, tenia les baixes dels laterals Edu Adell i Franc Mateu, així com la del davanter César Díaz, però ha convocat a dos dels futbolistes que l'Atlètic Saguntí va incorporar ahir: el mig centre Carles Salvador i el davanter Fermìn Rodríguez.

Ambdues formacions han exhibit una inesperada i inusual vocació ofensiva en els primers vuit minuts de joc, Malgrat presentar la mateixa estructura d'equip (4-2-3-1) ni uns ni altres dominaven l'oponent al centre del camp, però generaven ocasions de gol. La primera ha correspost als amfitrions. Un servei de falta lateral ha estat a punt d'esdevenir gol arran de la creueta superior esquerra de la porteria defensada per Òscar Pulido, talment com si es tractés de l'intent de materialitzar un gol olìmpic (min 2). Els visitants han replicat quaranta segons després. El davanter esparreguerí Álex Pachón ha habilitat amb la seva passada Omar Ouhdadi per penetrar com a interior dret fins a l'interior de l'àrea de penal per armar un xut creuat a mitja alçada que Salva ha conjurat. Tot seguit, una indecisió defensiva dels blanc-i-vermells ha obligat Òscar Pulido a sortir de l'àrea per refusar una pilota i impedir que Néstor Querol l'encarés en solitari (min 5) i Enric Baquero ha possibilitat amb el seu servei la rematada massa alta de Marc Martínez des de la frontal de l'àrea de penal de l'Atlètic Saguntí (min 6). 

A partir d'aleshores, ambdós conjunts han maldat per controlar el joc a la zona de gestació i han calmat el seu ímpetu atacant. Álex Pachón, incansable, esdevenia la referència ofensiva dels manresans i la qualitat d Enric Baquero neguitejava la defensa valenciana, però l'artífex de la següent oportunitat ha estat el lateral esquerre de l'Atlètic Saguntí Goyo Medina. Una centrada seva des de la posició d'extrem ha permès l'exgolejador del CD Terol Guille Andrés pentinar la pilota amb el cap des del primer pal. L'esfèrica ha sortit arran del pal esquerre de la porteria blanc-i-vermela (min 17). 

El CE Manresa no ha malbaratat la segona ocasió de què ha disposat (min 26).El mig centre Marc Martìnez ha servit una falta lateral, la defensa local no ha encertat a refusar-la adientement i la pilota ha anat a parar als peus d''Álex Iglesias, a l'interior de l'àrea de penal dels saguntins, a l'entorn del punt de penal. El lateral esquerre ha rematat a la mitja volta amb el peu dret i el seu xut creuat a mitja alçada ha sorprès Salva (0 a 1). El davanter més incisiu dels amfitrions, Juanma Acevedo, ha respost amb una gardela armada des d'una vuitena de metres de la frontal de l'àrea de penal manresana que s'ha perdut a un metre del pal esquerre de la porteria d'Òscar Pulido (min 27). 

Juanma Acevedo ha continuat liderant la reacció de l'Atlètic Saguntí. Àlex Iglesias ha impedit que l'enverinada centrada de Guille Andrés arribés a l'extrem (min 31) i Nacho Pastor s'ha imposat al reputat golejador arran d'una centrada ara efectuada per Juanma Acevedo (min 32). Per ùltim, Òscar Pulido ha blocat el xut ras armat des del punt de penal per Néstor Querol (min 40). 

A l'inici de la represa, Sergio Escobar, el tècnic de l'Atlètic Saguntí, per intentar neutralitzar les constants accions d'Omar Ouhdadi per la dreta de l'atac manresà, ha substituït Goyo Medina pel central Roan Riera i ha situat el capità Kike Torrent com a lateral esquerre. La defensa local ha aconseguit neutralitzar l'intencionat xut des de la frontal de Nil Garrido (min 48). Dos minuts després, Òscar Pulido s'ha lluït en blocar l'enverinada centrada des de l'esquerra de Kike Torrent. 

A continuació, una pilota perduda per Javi Sánchez al centre del camp ha propiciat el gol de la sentència (min 53). Álex Pachòn l'ha pispat a la parcel·la defensiva blanc-i-vermella, ha protagonitzat una conducció de prop de quaranta metres i ha batut Salva amb una col.locada i inapel.lable rematada rasa (min 53). El segon gol dels manresans ha desestabilitzat emocionalment l'Atlètic Saguntí. Des d'aleshores, l'angoixa ha propiciat les constants precipitacions dels valencians i la seva defensa s'ha desestructurat. Malgrat tot, el central Carlos David Moreno ha aconseguit tallar l'enverinat servei al segon pal d'Omar Ouhdadi (min 57 ) i Salva ha aturat el xut arran del travesser d'Álex Pachón (min 61). 

A partir del minut 60, el CE Manresa s'ha parapetat a la seva parcel·la defensiva i s'ha centrat en neutralirzar els inconsistents i previsibles embats ofensius dels amfitrions. Només Juanma Acevedo ha neguitejat una vegada la solida defensa blanc-i-vermella. Una assistència seva des de la posició d'extrem esquerre envers Guille Andrés ha permès constatar el desencert del golejador. La seva rematada rasa des de l'interior de l'àrea de penal ha estat innòcua (min 63). 

El davanter vilomarenc Javi López ha estat a punt de transmutar la victòria en golejada. Una jugada iniciada per Carlos Gilbert ha permès Omar Ouhdadi assistir Javi López, que ha optat per rematar contra el terra. La pilota ha superat Salva, però s'ha aixecat massa i ha sortit fregant el travesser (min 73), L'Atlètic Saguntí no ha tornat a inquietar Òscar Pulido fins a les acaballes del temps de recuperació (min 94), però el porter manresá ha desviat el xut a boca de canó del mig centre Carles Salvador i el seu refús ha topat al pal. L'acció ha segellat un triomf fonamental per donar temps i credibilitat al projecte esportiu que basteix Xavi Corominas. La forja del conjunt blanc-i-vermell progressa adequadament. 

La fitxa

CLUB ATLÈTIC SAGUNTÍ: Salva de la Cruz; Javi Pérez, Carlos David Moreno (Carles Salvador min 63), Kike Torrent, Goyo Medina (Roan Riera min 46); Pedro Torres, Sana Ndiaye; Javi Sánchez (Luis Navarro min 73), Guille Andrés (Fermín Rodríguez min 85), Juanma Acevedo; i Néstor Querol (Alejandro Salvador "Ato" min 63).

CE MANRESA: Òscar Pulido; Dani Reina, Moha, Nacho Pastor, Àlex Iglesias; Marc Martínez (Martí Soler min 60), Nil Garrido; Omar Ouhdadi (Álex Sánchez min 77), Enric Baquero (Carlos Gilbert min 68), Tom Diawara; i Álex Pachón (Javi López min 68).

ÀRBITRE: Víctor García Acosta (Col.legi de Múrcia), auxiliat per Ismael Conesa Bernal i David Campos Salinas. Va amonestar els locals Pedro Torres (min 20), Roan Riera (min 70) i Luis Navarro (min 87) i els visitants Omar Ouhdadi (min 33), Carlos Gilbert (min 74) i Moha (min 92).

GOLS: 0-1 Àlex Iglesias min 26 i 0-2 Álex Pachón min 53.

ESTADI: Estadi Municipal El Fornàs. 300 espectadors.

(NOTÍCIA EN CONSTRUCCIÓ)