MOTOCICLISME/CAMPIONAT DEL MÓN DE RESISTÈNCIA FIM

Una greu avaria impedeix l’equip de David Checa completar Le Bol d’Or

Una topada quan pilotava la moto el valencià Xavier Forés va deixar inservible el quadre de comandament de la Panigale V4R de l'ERC Endurance Ducati Team

La formació del santfruitosenc va haver d’abandonar al circuit Paul Ricard

La formació del santfruitosenc va haver d’abandonar al circuit Paul Ricard / ARXIU PARTICULAR

Jaume Grandia

Tal com va passar el 2022, la malastrugrança va tornar a condicionar la participació de l’equip del santfruitosenc David Checa a la prestigiosa Le Bol d’Or, la quarta prova del Campionat del Món de Resistencia FIM d’enguany. El setembre del 2022, la Panigale V4R de l’ERC Endurance Ducati Team (David Checa, Chaz Davies i Xavier Forés) va tenir una greu avaria a l’embragatge que va minimitzar el rendiment de la seva motocicleta quan el tercet liderava la prova i només els faltaven 70 minuts per completar les 24 hores de què consta. El temps que va requerir la reparació els va relegar a la cinquena posició final.

Aquest cap de setmana, una altra avaria va abocar l’equip del santfruitosenc a abandonar la carrera de resistència que anualment es desenvolupa al circuit Paul Ricard (Le Castellet) quan encara no s’havia exhaurit la segona hora de la competició. El gal·lès Chaz Davies va propiciar que l’ERC Endurance Ducati Team es posés en cinquena posició a l’inici de la prova i, després de la primera mitja hora, la Panigale V4R va accedir al lideratge. Tot seguit, el valencià Xavier Forés va agafar el relleu de Davies. David Checa havia de fer el tercer torn, però no va arribar a pujar a la moto. Xavier Forés va topar amb d’altres pilots. El valencià no es va lesionar de gravetat, però els mecànics no van poder reparar el malmès quadre de comandament i l’equip del santfruitosenc va haver d’abandonar.