FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

Sense espurna per generar desequilibri, el CE Manresa i la SCR Peña Deportiva signen unes justes taules (1-1)

El conjunt blanc-i-vermell i la formació eivissenca van evidenciar, a l'estadi del Congost, les dificultats que tenen per crear ocasions de gol

El lateral esquerre manresà Àlex Iglesias va donar avantatge als blanc-i-vermells en materialitzar el seu segon gol a la lliga / JORDI BIEL

Un punt més. El quart. Un punt més per fonamentar la consolidació del Centre d’Esports Manresa a la Segona Divisió RFEF. Ahir, dimarts, el conjunt blanc-i-vermell va jugar el partit corresponent a la 3a jornada de la lliga que es va haver d'ajornar diumenge i va segellar una merescuda igualada contra la SCR Peña Deportiva (1 a 1). No endebades, cap de les dues formacions va presentar arguments ofensius suficients per sotmetre l’oponent i sumar els tres punts en joc. Sens dubte, anit, ambdós conjunts van evidenciar les dificultats que tenen per generar ocaions de gol. Així doncs, després d’haver disputat les tres primeres jornades de la competició, els manresans ocupen la setena posició a la taula classificatòria, amb 7 punts.

Xavi Corominas va recuperar l’estructura d’equip (4-2-3-1) que va utilitzar al terreny de joc del Club Atlètic Saguntí i va situar el destre Enric Baquero com a mitja punta. Pol Ballesteros i Carlos Gilbert van flanquejar el barceloní i Javi López va agafar el relleu d’Álex Pachón com a davanter de referència. Recordem que Alpha Bagayoko i Omar Ouhdadi eren baixa per lesió, conjuntament amb el lateral dret Yaya Sidibé.

Pel que fa a la SCR Peña Deportiva, deu dels onze futbolistes que van figurar a la formació titular de l'equip de Santa Eulàlia des Riu no hi militaven la temporada passada. No en va, el club eivissenc ha hagut de fer disset fitxatges, aquest estiu.

Els amfitrions van assumir la iniciativa ofensiva en el tram inicial de l’enfrontament i una intencionada passada va habilitar Enric Baquero per penetrar com a interior fins a l’àrea de penal i etzibar una canonada que es va perdre a l'entorn de la creueta superior esquerra de la porteria defensada per Edu Frías (min 8). Un minut i escaig després, un servei en profunditat del mitja punta va obligar Edu Frías a sortir i blocar una pilota prop del vèrtex superior esquerre de la seva àrea de penal per evitar el control de Pol Ballesteros. El domini a la zona de gestació corresponia al CE Manresa, tot i que Marc Fraile va penetrar com a interior esquerre i va arnar un xut que un defensa local va desviar a córner (min 15).

El conjunt blanc-i-vermell va materialitzar la seva primera ocasió de gol. El destre Enric Baquero va centrar al segon pal des de la posició d’extrem dret. Carlos Gilbert i un defensa van lluitar per tocar la pilota amb el cap i un dels dos va aconseguir-ho. L’esfèrica va anar a parar a la posició de Javi López i el davanter del Pont de Vilomara va habilitar amb la seva passada enrere Àlex Iglesias per marcar un golàs, altra vegada amb el peu dret (min 17). La gardela creuada del lateral esquerre va superar Edu Frías de forma inapel·lable (1 a 0).

La SCR Peña Deportiva va replicar tres minuts després. Una acció d’estratègia generada a l’entorn d’un servei de banda va propiciar l’enverinada rematada de David Ballarín des de l’interior de l’àrea que Òscar Pulido va desviar a córner arran del travesser amb moltes dificultats.

Durant els següents minuts, la formació eivissenca va assumir la possessió de la pilota i, de seguida, va aconseguir reequilibrar el marcador. Una pilota perduda per Pol Ballesteros (min 26) va facilitar que David Ballarín armés un xut quasi ras des de la frontal de l’àrea que es va estavellar al pal dret de la porteria d’Òscar Pulido. El refús va habilitar Giovanni Navarro per marcar sense oposició a boca de canó, des del bell mig de l'àrea de gol del CE Manresa (1 a 1).

Després, les fases de domini d’una i altra formació es van alternar fins al descans. No es van generar noves oportunitats, només es va incrementar el número d’accions de perill creades per ambdós conjunts en aquest primer període (cinc i quatre). La defensa eivissenca va conjurar dues enverinades centrades de Dani Reina (minuts 42 i 43) i els blanc-i-vermells van reclamar un hipotètic penal de Marc Fuentes a Àlex Iglesias (minut 45+3).

La iniciativa ofensiva va correspondre als amfitrions durant els primers dotze minuts de la represa i Javi López va aprofitar un mal refús d’Edu Frías per arnar un potent xut ras que va obligar el porter visitant a lluir-se (min 52). La SCR Peña Deportiva va revertir la situació entre els minuts 57 i 70 i una altra jugada generada arran d'un servei de banda va propiciar el potent xut des de la frontal de l’àrea de Luis Madrigal que es va perdre ben a prop del travesser de la porteria del CE Manresa (min 65).

A partir del minut 71, els amfitrions van prémer l’accelerador ofensiu. Edu Frías va blocar la rematada rasa i llunyana de Tom Diawara (min 76) i Enric Baquero va culminar una incursió com a interior esquerre amb un enverinat xut ras i creuat que va sortir arran de la base del pal esquerre de la porteria eivissenca (min 80). Va ser l’última ocasió del CE Manresa. La darrera del partit va correspondre a la SCR Peña Deportiva. Luis Madrigal va penetrar com a extrem esquerre, va rebre la passada de Guille Thomson i va efectuar una precisa centrada que Ian Martínez va rematar, al primer pal, des de la frontal de l’àrea de gol manresana (min 86). Òscar Pulido va conjurar el perill i les taules van prevaler.

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido; Dani Reina, Moha, Nacho Pastor, Àlex Iglesias; Marc Martínez (Nil Garrido min 64), Martí Soler; Pol Ballesteros (Tom Diawara min 64), Enric Baquero (Álex Sánchez min 90), Carlos Gilbert (David Pons min 90); i Javi López (Álex Pachón min 73).

SCR PEÑA DEPORTIVA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Edu Frías; Jon Elorza, Gonzalo Pereira, Álex Rodríguez-Caso, Luis Madrigal; Marc Fuentes, Manuel Alejandro Mejía (Dani Torices min 87); Giovanni Jesús Navarro (Jesús Fortes min 58), Marc Fraile (Manuel Expósito Salinas min 77), David Bellerín (Guille Thompson min 77); i Jaume Tovar (Ian Martínez min 58).

ÀRBITRE. Alfredo Ramo Andrés (Comitè de l’Aragó), auxiliat per Adrián Sánchez López i Alberto Orcajo Ambroj. Va amonestar els visitants Jon Elorza (min 29) i Marc Fuentes (min 47).

GOLS. 1-0 Àlex Iglesias min 17 i 1-1 Giovanni Navarro min 26.

ESTADI. Estadi del Congost. 493 espectadors.