Ciclisme de muntanya

L'equip Cannondale Vas Arabay fa doblet a la Titan Desert Almeria

La formació d'origen manresà guanya en les dues categories, amb Fran Herrero i Tessa Kortekaas, i obté també el segon lloc masculí amb Miguel Muñoz

Tessa Kortekaas i Fran Herrero, guanyadors de la Titan Almeria

Tessa Kortekaas i Fran Herrero, guanyadors de la Titan Almeria / Cannondale Vas Arabay

Redacció. Manresa

La formació Cannondale Vas Arabay, d'origen manresà per la seva fundació com a Tomàs Bellès, va fer doblet en la Titan Desert Almeria, una competició de quatre etapes que va passar per les zones de desert del sud-est de la península.

Així, l'esportista de Segòvia Fran Herrero va guanyar la classificació masculina després de col·locar-se líder en la primera etapa i no deixar aquest lloc fins al final. A més, el seu company Miguel Muñoz es va situar aviat segon i va vèncer en la següent etapa i també en l'última. El ritme de les etapes va ser molt alt, amb la presència de corredors World Tour, i la temperatura hi va ser molt alta.

Herrero va explicar que "m'ha costat molt. Han estat tres anys tocant la victòria i aquest cop ha arribat. Tenia el millor estat de forma d'aquest temps. És increïble veure com canvien les coses quan no es llença la tovallola, es treballar i es lluita per a alguna cosa. Aquest és un somni que he fet realitat i ara lluitarem per la Titan al Marroc". El tercer de la seva prova va ser el reconegut ciclista murcià Luis León Sánchez.

En la categoria femenina, la gran protagonista va ser la neerlandesa Tessa Kortekaas, que es va imposar en totes les etapes i va aconseguir el primer lloc de la general, amb una gran superioritat sobre la resta. La segona de les competidores del Cannondale Vas Arabay va ser la colombiana Mónica Calderón, que va aconseguir la quarta posició després de demostrar una gran determinació i esforç.