Futbol/Copa del Rei

El CE Manresa resisteix fins a la pròrroga per caure amb honor contra el Reial Oviedo (1-2)

El mitja punta Masca, amb dos cops de cap a l'inici i a la segona part del temps suplementari, fa inútil el golàs de Baquero en un Congost entregat al seu equip

Jordi Agut

Jordi Agut

Festa sense final feliç, però amb honor. El CE Manresa ha portat fins a la pròrroga tot un Segona Divisió com l'Oviedo i ha tingut als seus peus, en una clara opció de Gilbert, la possibilitat de fer història, però no ha pogut ser. Dos gols de cap del mitja punta Masca han inutilitzat el xutàs de Baquero a la primera part i són els asturians els que passen ronda. Al Bages queda un equip que torna a escriure una pàgina brillant abans de centrar-se definitivament en el seu dia a dia a Segona RFEF.

La festa era total, però no ha pogut començar pitjor des del punt de vista esportiu. El Reial Oviedo ha provocat un córner a la dreta de Pulido. El servei, perfectament penjat a l'àrea petita per Sebas Moyano ha estat rematat per Masca amb el cap gairebé sense oposició. 0-1.

I encara podia haver estat pitjor, perquè al minut 12, el col·legiat ha anul·lat un autogol de Bioque, a xut de Sebas Moyano, per fora de joc posicional de Pomares, que era darrere seu. El Manresa necessitava tranquil·litat i una possessió llarga, però no la tenia.

Masca, amb un fort xut, i Cardero, de cap, han tornat a avisar i només havien passat 16 minuts. Aleshores el Manresa ha pogut treure el cap. Baquero ha avisat amb un xut fluix i Pol Ballesteros s'ha internat per la dreta, però ha centrat massa fort. Tot semblava més tranquil quan, al minut 24, Baquero s'ha inventat una acció espectacular. Se l'ha enduta a la línia de mitjos, ha avançat i, abans d'entrar a l'àrea, ha etzibat un tret col·locat a l'escaire esquerre que no haurien aturat ni tres porters com el francès Braat, el present ahir a la porteria del Congost.

Era el que necessitava l'equip, que de cop ha agafat confiança i ha passat a controlar el joc. L'Oviedo ha notat el cop, tot i un altre xut de Moyano i una bona centrada sense rematador de Sese. Però de mica en mica ha tornat a dominar. Camarasa ha deixat anar un bon xut i l'ocasió més clara ha estat per Cardero, que ha rematat de cap al pal. El rebot posterior l'ha enviat Masca a fora amb tot a favor.

Més control local

Nil Garrido ha entrat al descans per Soler buscant més presència ofensiva i gairebé la troba en una rematada de Javi López que ha anat a córner. Ara el partit era d'anada i tornada. El Manresa exposava molt, però donava més sensació de perill amb dos xuts seguits, d'Omar, molt ajustat, i de Marc Martínez. Els visitants, per la seva banda, tornaven a abusar de les centrades com en una que no ha trobat rematador.

Luis Carrión ha posat al camp dos exprimeres com Seoane i, sobretot, l'exinternacional Santi Cazola. Volia tenir més control. Corominas ha reforçat el mig del camp amb Cuello i la defensa amb Pons i el duel estava en situació incerta a vint minuts per al final. Precisament Seoane ha avisat amb una rematada alta en una acció invalidada per mans.

Gilbert ha rellevat un Ballesteros esgotat i ha avisat amb un xut. Ha estat abans de l'acció polèmica, un més que possible penal a favor de l'Oviedo no indicat que ha acabat amb gol d'Alemao anul·lat per mans. Fins al final, Gilbert ha tingut una bona rematada en una prolongació que ha tocat un defensa i Viti ha enviat fora una mitja volta.

Ja al temps suplementari, el cansament es notava. Un cop de cap alt de Pomares i l'entrada de Tom Diawara al camp ha estat l'únic destacable. A la represa, el Manresa ha tingut la gran oportunitat per anotar el 2-1 quan Gilbert s'ha escapat des del mig del camp amb la pilota controlada i, davant del porter, ha xutat i Bratt ha desviat un gol segur. I ja se sap que qui perdona ho paga. Sis minuts més tard, Viti ha entrat per la dreta i ha centrat perquè Masca, amb l'ajut d'un defensa, rematés, la pilota fes una paràbola i superés Pulido. El cop ha estat definitiu. El Manresa ja no tenia força, tot i un intent d'Omar des del centre del camp, i el Goliat Oviedo ha respirat.