Futbol

Els descendents de l'exjugador Lluís Safont visiten el museu del CE Manresa

El jugador manresà dels anys quaranta és present a l'exposició, on es recull el seu pas per Primera amb el Castelló i el Granada abans de retirar-se a casa

Jordi Agut

Jordi Agut

Lluís Safont i Badia (Manresa, 1919-1987) és un dels comptats jugadors de la capital del Bages que ha actuat a Primera Divisió amb èxit. Ho va fer a la postguerra, amb èxit a clubs com el Castelló, amb el qual va ascendir a la màxima categoria, i el Granada, abans de retirar-se a casa. Per això ocupa un espai destacat al Museu del CE Manresa al barri de la Font dels Capellans, local que ha rebut aquest dia de Sant Esteve la visita dels descendents de Safont.

En diverses parts de la mostra permanent hi ha fotografies de l'interior esquerre i retalls de diari que expliquen la seva trajectòria. Safont va formar-se a la ciutat i just després de la Guerra Civil va iniciar un periple que el va dur al CE Sabadell i al Castelló a Segona. Amb els orelluts va ascendir i va jugar-hi dues campanyes més abans de ser fitxat pel Granada. Allà va viure els seus grans moments, amb dues temporades a la màxima categoria.

En una d'elles, la 1943-44, va fer dos gols a Chamartín, un en lliga i un en Copa que va significar l'eliminació del Reial Madrid. Després, va anar al Còrdova i el Lleida abans de retirar-se a Manresa la temporada 1948-49.