El Baskonia trenca la mala ratxa just abans de viatjar a Manresa

Moneke, davant de Petrusev | ADRIÁN RUIZ HIERRO/EFE

Moneke, davant de Petrusev | ADRIÁN RUIZ HIERRO/EFE / J.A. manresa

Jordi Agut

El Baskonia va posar punt final a una setmana complicada, després de caure contra el Barça, el Madrid i el Mònaco i quedar fora de la Copa del Rei, en guanyar un Olympiacos al qual no ha sortit gairebé la seva gira per les pistes de l’ACB, ja que dimarts havia caigut al Palau. Els bascos, que lluiten per entrar en una posició de play-in que ara obtindrien, va basar-se en una molt bona segona part, principalment en defensa, per superar els grecs per 80-69 menys de 48 hores abans de ser a Manresa, per enfrontar-se a l’equip que el va deixar fora de la Copa de Màlaga.

La primera meitat va ser igualada, amb un Canaan que va capitalitzar els punts visitants a l’inici. L’entrada de Moneke, i la seva intensitat, va permetre que el Baskonia assolís una màxima renda de set punts (31-24), però un parcial final del conjunt de Barzokas la va deixar en un de sol a la mitja part (33-32).

Va ser al tercer període quan el Baskonia va trencar el partit, amb una gran activitat defensiva del pivot Kotsar i un altre triple de Moneke, que va obrir el resultat fins al 48-40. Els homes d’Ivanovic van superar aleshores el doble dígit de distància i ja no van afluixar el pistó. En el darrer quart, l’Olympiacos ja no tenia res a fer i dos triples consecutius de Markus Howard ja van obrir una distància de setze punts (80-64) que Williams-Goss va reduir mínimament al final.