Victòria de mèrit del Covisa Manresa

Els manresans superen per 7 a 5 el CN Sabadell en un partit trepidant

Acaben la primera volta segons, a 4 punts del líder La Nucia i amb 2 de marge sobre el tercer

Ambrós tapa el xut d'un jugador del CN Sabadell, a la primera part

Ambrós tapa el xut d'un jugador del CN Sabadell, a la primera part / Eduard Vega

Jordi Badia Perea

Partit trepidant al Pujolet entre dos equips que tenen com a objectiu classificar-se per al play-off d’ascens a la Segona A del futbol sala. Se’l va endur el Covisa Manresa per 7 a 5, però la realitat és que podia haver caigut a favor de qualsevol dels dos. Amb els tres punts sumats, el Covisa Manresa acaba la primera volta segon a la classificació, a 4 punts de La Nucia, que ahir va guanyar clarament al camp del filial de l’Indústries Santa Coloma per 1 a 6, i amb 2 d’avantatge sobre el Futsal Marlex Mataró CE que una estona abans havia guanyat 3 a 9 a la pista del Montsant FS.

El partit, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, a la llotja del Pujolet, va començar amb un homenatge a l’exjugador del Manresa Futbol Sala José Antonio Calvo Josan, a qui l’exdelegat del club Josep Maria Serra li va lliurar la pilota del gol número 5.000. Josan va marcar aquest gol el 5 d’abril del 2022, fa dues temporades, en un partit contra el CE Escola Pia de Sabadell. El club va aprofitar que el jugador era a Manresa per fer-li l’homenatge que havia quedat pendent per diverses raons.

El CN Sabadell s’hi jugava molt més que el Covisa Manresa. Arribava sisè a la classificació, fora dels llocs de play-off, i a 9 punts dels manresans. Per al Covisa, es tractava d’obtenir la victòria per, primer, recuperar la segona posició que, momentàniament, li havia pres el Futsal Marlex Mataró CE que una estona abans havia guanyat 3 a 9 a la pista del Montsant FS i, segon, per allunyar a 12 punts el CN Sabadell. Els sabadellencs, que es mantenen sisens encara, queden a 5 punts Futbol Sala Picassent que amb 29 punts, 7 menys que el Covisa, ocupa la quarta posició i l’última que dona dret a disputar el play-off d’ascens.

Aquest duel de necessitats es va veure reflectit des de l’inici per la intensitat amb què van sortir els dos conjunts, especialment el CN Sabadell que va ser qui va tenir les primeres i més clares ocasions ben salvades per Cella. Tot i això, va ser Asis que va fer l’1 a 0 al minut 2. El gol manresà no va canviar la dinàmica i Cella va haver d’intervenir en 6 ocasions, abans que Arnau Pineda fes el gol de l’empat a 7:26 per al final de la primera part. El partit era tan trepidant i es vivia amb tanta intensitat a la grada, a la pista i a les banquetes, que els dos entrenadors van veure targetes grogues. El tècnic del CN Sabadell, l’exentrenador del Manresa Pau Machado, acabaria sent expulsat a 1:30 del descans, just quan Asis acabava de fer el 2 a 1. I 25 segons després, un altre cop Asis va marcar el 3 a 1 en transformar un doble penal per una falta a la línia de l’àrea que va suposar l’expulsió amb vermella directa al porter visitant Adil Daali.

A la segona part, l’emoció es va afegir a la intensitat. Els sabadellencs van fer el 3 a 2 tot just començar, en a penes 11 segons jugats, amb gol de Josep Costajussà. David Lozano va tornar a posar dos gols de diferència al cap de 28 segons. El partit estava completament obert. Ocasions en una porteria i a l’altra, sense a penes faltes. Els sabadellencs van empatar a 4 amb gols de Roijals i d’Hermosel, als minuts 25 i 27 del partit. I s’haurien pogut avançar amb un xut al pal de Costajussà al 29.

A partir d’aquí, l’intercanvi de cops també es va reflectir al marcador. Es van avançar els manresans amb un gol de Terri al 29, va empatar Hermosel al 30, un altre cop Terri va fer el 6 a 5 al 32 i va sentenciar Lavado a 1:57 per al final. El CN Sabadell no es va posar amb porter jugador fins a 3 minuts per al final, tot i que tampoc li va servir per marcar perquè els de Paco Cachinero van saber tapar molt bé els xuts forçats dels nedadors.

Victòria de mèrit del Covisa Manresa que tanca una primera volta excel·lent amb una sola derrota al camp de La Nucia.