Entrevista | Maria Josefa Gómez Presidenta del CB Santpedor

«Per continuar creixent fa falta equitat, suport i més visibilitat»

Aquesta entrevista forma part del reportatge "Les dones encara manen poc en l’esport"

Maria Josefa Gómez, presidenta del CB Santpedor

Maria Josefa Gómez, presidenta del CB Santpedor / Oscar Bayona

Ariadna Gombau

Maria Josefa Gómez porta des del 2016 exercint de presidenta del CB Santpedor. Des de llavors, un dels objectius ha estat recuperar i potenciar la secció femenina.  

Com arriba a la presidència del CB Santpedor?

Vaig entrar a la junta perquè els meus dos fills jugaven a bàsquet. Primer vaig fer dos anys de vocal, però el president volia deixar el càrrec i vam fer una reestructuració de l’entitat. 

Quins reptes tenia i té? 

Recuperar la secció femenina, que ja ho hem fet, i fomentar el bàsquet base per impulsar-lo i enfortir-lo. De fet, volem fer més competitiu el club i conservar els jugadors fins a sènior. En el cas del femení hem anat pujant a les jugadores del base per consolidar-lo. En els darrers anys el club ha fet un salt qualitatiu. 

Quin moment viu l’esport femení?

El nombre de llicències femenines ha augmentat molt en els darrers anys, però per continuar creixent fa falta equitat, suport i més visibilitat. També hem de ser més curosos amb el llenguatge que utilitzem quan ens referim a les esportistes. 

Com enfoquen des del club la participació de dones?

El nostre objectiu és potenciar el bàsquet femení. Ara mateix tenim 5 equips de dones i 6 d’homes. Per part nostra, les jugadores tenen les mateixes condicions que els jugadors. També, ens agrada que les més grans siguin alhora entrenadores. Malauradament, ens trobem que moltes no poden combinar-s’ho i, en el cas d’entrenadors, el nombre d’homes és major.

Quines referents tenen les jugadores?

Cada cop tenen més referents, les jugadores del sènior també ho són per les més petites. Tot i això, falta molta visibilitat a la televisió, ja que l’esport femení hi té molt poc espai. Des del club, una de les sortides socials que fem és anar a veure un partit de bàsquet femení.