El portaveu de Junts confia que el govern municipal "atendrà" l'increment que van demanar per a les entitats esportives

Ramon Bacardit assegura que comptava assumir-lo amb el romanent que generi la liquidació del pressupost

El Covisa Manresa va avisar del malestar de les entitats per les subvencions a l’alcalde Marc Aloy en una carta del 12 de febrer

El portaveu de Junts, Ramon Bacardit, al centre, en una compareixença recent

El portaveu de Junts, Ramon Bacardit, al centre, en una compareixença recent / Francesc Galindo

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, va reaccionar a la notícia publicada ahir per Regió7 sobre el malestar de les entitats amb la política de subvencions recordant que en el debat de pressupostos ja van «proposar una esmena que hagués incrementat l’ajuda a l’esport de lleure i competició d’un 30 %». A més, va revelar que el regidor d’Hisenda, Pere Massegú, els havia reconegut que «eren uns increments assumibles».

L’esmena de Junts, que va ser rebutjada juntament amb les altres set que van presentar, proposava doblar la partida de «suport a la promoció esportiva en general», que és de 34.000 euros, i deixar-la en 68.000. En el pressupost del 2024, l'esport de lleure i competició té una dotació de 130.000 euros. D'aquests, 45.000 són per a les entitats que competeixen en lligues estatals. Bacardit «confia» que aquell increment que van proposar i que els van reconèixer que era assumible, es farà a partir de la incorporació «del romanent que s’hagi generat amb la liquidació del pressupost», segons va afirmar a Regió7.

Precisament, el govern municipal va convocar ahir una roda de premsa per aquest migdia a les 12.30 per presentar el tancament de l’exercici 2023.

El portaveu de Junts també va reclamar que «se simplifiqui la burocràcia» que requereixen les subvencions perquè «és costosa i inassumible» per a les entitats més modestes, que es veuen obligades a recórrer a un gestor i assumir-ne els costos. "Una part dels 1.500 euros que poden rebre, se'ls han de gastar en un gestor", va explicar.

 I, en referència al «dèficit històric» en infraestructures que pateixen les entitats esportives de Manresa, va criticar que el govern municipal hagi gastat «9,6 milions d’euros en el Museu del Barroc, en comptes d’haver-los destinat a construir un tercer pavelló que és imprescindible».

En aquest sentit, va explicar que «ara, al Pujolet hi ha tres entitats discutint-se per quantes tanques tenen cadascuna, perquè en els euros que en treuen de posar-hi publicitat, s’hi juguen la supervivència».

Carta adreçada a Marc Aloy

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, era conscient del malestar que hi havia a les entitats per la política de subvencions del seu govern i, sobretot, a partir de la decisió de donar-ne una de nominativa al CE Manresa de 70.000 euros i que és considerada un greuge atès que el Covisa, l’Egiba i l’Avinent competeixen en categories superiors al club de futbol.

La Junta directiva del Club Manresa Futbol Sala va enviar a Aloy una carta el 12 de febrer, a què ha tingut accés Regió7, en què li recordaven el compromís de recuperar la subvenció de 22.000 euros que havien tingut el 2022 i els 8.000 euros rebuts de menys que van tenir el 2023. "Al nou regidor se li ha comentat (...) ell ens diu que amb la sortida del futbol d'aquesta subvenció estatal podrem recuperar la subvenció aproximada de 22.000 euros i rebre la quantitat que se'ns va reduir i que és de 8.000 euros i que sense rebre explicacions se'ns va rebaixar i poder disposar així de la suma total aproximada de 30.000 euros per poder quadrar el nostre pressupost aquesta temporada", afirmen a la carta.

El president del Covisa Manresa explica que aquells «8.000 euros equivalen, aproximadament, als sous d’un mes dels jugadors i del cos tècnic». A la carta, reiteren la necessitat d’«acordar una quantitat que quedi establerta per a la temporada i renegociada per a les posteriors», amb l’objectiu de tenir estabilitat financera.