Mor O. J. Simpson als 76 anys

El protagonista del "judici del segle", el 1994, ha traspassat per un càncer

A la presó li va dur un segrest i robatori a mà armada que va protagonitzar el 2007 a Las Vegas

O. J. Simpson, en un jutjat de Las Vegas el maig del 2013.

O. J. Simpson, en un jutjat de Las Vegas el maig del 2013. / ARXIU

Redacció

O. J. Simpson, l'exestrella de futbol americà que va ser absolt del brutal assassinat de la seva dona i un amic, ha mort aquest dijous als 76 anys, a causa d'un càncer, segons ha comunicat la família.

Orenthal James Simpson, va ser el protagonista d'un cas que va commoure el món, el de l'anomenat "judici del segle". Figura molt popular als Estats Units, es va endinsar al món de l'entreteniment un cop retirat del futbol americà. Però l'assassinat de la seva exdona Nicole Brown Simpson i d'un amic, Ron Goldman, el van fer baixar de l'olimp i el van portar a la banqueta dels acusats el 1994. El jurat el va declarar innocent, tot i que, posteriorment, un tribunal civil el va declarar culpable i va ser condemnat a pagar 33,5 milions de dòlars en danys, un deute que mai va arribar a liquidar.

Anys després, el 2007, Simpson no va poder evitar les reixes quan va ser arrestat a Las Vegas per segrestar i robar a mà armada dos col·leccionistes d'objectes esportius. Va passar nou anys a la presó i va recuperar la llibertat el 2017.

O.J. Simpson poseden una foto del 1969

O.J. Simpson, en una foto del 1969 / AP