Reobren la C-58 després de dos dies tancada per una esllavissada

Des de les 20 hores d'aquest dijous ja es pot circular per la via per ambdós sentits de la marxa

Operaris durant les tasques de retirada de les roques caigudes d'un talús a la C-58

Oscar Bayona

El tram de la carretera C-58 afectat per una esllavissada al seu pas per Vacarisses s'ha reobert aquest dijous al vespre, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Fonts del departament de Territori van explicar a Regió7 que la previsió era reobrir parcialment la carretera aquest divendres. Acabades les tasques de sanejament i neteja, la circulació a la via s'ha habilitat aquest dijous a les 20 hores en ambdós sentits de la marxa i ja no es fan desviament cap a la C-16.

Així i tot, Territori ha assegurat que les feines d'estabilització continuaran encara uns dies més.

Dos dies tallada

La C-58 portava tallada des d'aquest dimarts a la nit, quan es van despendre unes roques de grans dimensions d'un talús. L'esllavissada va produir-se al voltant de 2/4 de 9 de la nit de dimarts al punt quilomètric 27,5 i a conseqüència de l'incident es va tancar la via, derivant el trànsit cap a la C-16. En l'incident van veure's afectats dos turismes i una furgoneta, però segons fonts del SEM cap persona va resultar ferida.

Estat en què ha quedat el vehicle més malparat per l'esllavissada a la carretera C-58 a Vacarisses

Estat en què ha quedat el vehicle més malparat per l'esllavissada a la carretera C-58 a Vacarisses / ACN

Una gran roca va quedar en plena calçada en sentit nord i un cotxe que hi circulava va impactar-hi frontalment, destrossant la part davantera i quedant estimbat al marge de la via, mentre que un altre turisme i una furgoneta també van accidentar-se, sense tanta afectació per als vehicles.

El cotxe més malmès no va poder ser retirat fins gairebé el migdia d'aquest dimecres. Al mateix punt, els operaris van treballar des de primera hora per retirar les roques despreses, així com començar a analitzar l'afectació a la via, concentrada sobretot en elements de separació dels carrils, que van quedar malmesos per l'impacte de les pedres, i la mateixa calçada, que ha patit danys en l'asfalt.

Un cop es va retirar el vehicle, els operaris van retirar les màquines i el personal de la zona per poder procedir a fer els treballs verticals al talús amb seguretat. Tres especialistes han anat desprenent i fent caure aquelles roques que presentaven més perill de precipitar-se. Es preveu que aquesta tasca s'allargui dies o setmanes per acabar d'assegurar tota la paret. Les roques també van ser retirades per la maquinària.

El Departament encara no informa de quines poden ser les causes de l'esllavissada, ja que afirmen que s'està elaborant un informe sobre els fets i sobre com prevenir que això torni a passar. De fet, l'any 2018 ja hi va haver esllavissades de pedres en aquest mateix tram de la C-58 que també van obligar a tallar el trànsit i a obrir els peatges de l'autopista. En aquella ocasió les fortes pluges van ser les causants de les esllavissades i també de l'aparició d'un esvoranc a la carretera C-55.