Tres ofegaments mortals aquest dissabte a les platges catalanes

Protecció Civil demana extremar la prudència en el bany coincidint amb un episodi de temperatures extremes que fan preveure gran afluència a platges i piscines

Les tres víctimes d’avui han mort en platges vigilades i on onejava la bandera groga per mal estat de la mar

EFE

Aquest dissabte, tres persones han perdut la vida en ofegaments a diferents a les platges de Catalunya. Dues a l'Alt Empordà i una al Tarragonés. en el Les tres víctimes d’avui han mort en platges vigilades i on onejava la bandera groga per mal estat de la mar.

Un home de 60 anys i nacionalitat cubana ha mort ofegat aquesta tarda mentre es banyava a la platja de la Rovina de Castelló d’Empúries (Alt Empordà).

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 18.46 hores per part del servei de socorrisme de la platja, indicant que havien tret de l’aigua un home inconscient i que es trobava a la sorra. Un cop allà, els socorristes li han començat a fer les maniobres de reanimació fins a l’arribada del SEM.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha mobilitzat fins al lloc una ambulància i un helicòpter, que han seguit amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit. Els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil també s’han desplaçat a la zona. El cos de la Guardia Civil serà qui s’encarregarà de les diligències.

En el moment de l’incident hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per estat de la mar.

També a Tarragona

Un home ha mort aquest dissabte ofegat a la platja del Miracle de Tarragona, en la qual onejava la bandera groga, segona víctima mortal aquest dissabte per ofegament a les platges catalanes, ha informat Protecció Civil. Les dues morts d’avui s’han donat en una jornada en què oneja la bandera vermella que prohibeix el bany a 25 platges catalanes i la bandera groga, que recomana precaució, en 156 més, com a conseqüència de la mala mar que es registra aquest dissabte en el litoral.

La víctima de Tarragona és un home de 32 anys i nacionalitat índia, que s’ha ofegat mentre es banyava a la platja del Miracle, que compta amb servei de socorrisme i en la qual avui onejava la bandera groga.

Els serveis d’emergències han rebut a les 16.12 hores l’avís del socorrista de la platja que havia tret de l’aigua un home que estava inconscient a la sorra, i a qui els altres membres del servei de socorrisme han fet maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els tècnics d’aquest servei han practicat també maniobres de reanimació cardiopulmonar durant més d’una hora, que finalment han sigut infructuoses.

A Roses també

Amb aquesta víctima de Tarragona són dues les persones ofegades aquest dissabte a les platges catalanes i nou les que han mort des de l’inici de la temporada de bany estival, el 15 de juny. L’altra víctima és un home de 55 anys, que ha mort aquest migdia ofegat a la platja del Salatar, a la localitat gironina de Roses.

Ja són nou les victimes mortal a les platges catalanes en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre).

Una menor ferida greu a Empuriabrava

Aquesta tarda (16.43h) també hi ha hagut un ofegament greu en una platja d’Empuriabrava. Es tracta d’una menor de 13 anys que ha hagut de ser traslladada pel SEM en helicòpter a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.

A la platja on ha passat l’incident hi havia vigilància i onejava la bandera vermella.

Alerta de Protecció Cívil

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors aquests propers dies coincidint amb un episodi de temperatures molt altes.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Es recomana anar sempre a platges vigilades. Podeu consultar les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil a l’enllaç https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/index.html