Súria recorda la desaparició dels germans Òrrit amb la projecció del documental ‘Els Òrrit’

La projecció es va fer el passat dissabte amb la presència de prop d'una cinquantena de persones

Projecció del documental "Els Òrrit" a Súria

Projecció del documental "Els Òrrit" a Súria / Aj. Súria

Redacció

Súria va recordar els germans Dolors i Isidre Òrrit, desapareguts l’any 1988, amb la projecció del documental ‘Els Òrrit’ sobre el drama humà, les vivències de la família i les investigacions relacionades amb aquest cas, encara no resolt. L’acte es va fer el passat dissabte 2 de setembre a les Pistes de l’Escorxador amb la presència de prop d’una cinquantena de persones.

El documental ‘Els Òrrit’, dirigit per Ferran Ureña i Marc Solanes, va ser estrenat en la darrera edició del prestigiós festival DocsBarcelona, que va tenir lloc el passat mes de maig. La seva projecció a Súria s’ha produït pocs dies abans del 35è aniversari de la desaparició dels dos germans, el 5 de setembre de 1988 a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

L’acte va aplegar diferents membres de la família Òrrit, que van expressar la seva determinació a seguir lluitant per l’esclariment complet del cas. Segons Maria Carme Òrrit, la difusió del documental pot contribuir a avançar en la recerca dels dos germans, que en el moment de la desaparició tenien 17 i 5 anys d’edat. Maria Carme Òrrit també va agrair el suport de Súria davant del drama humà de la família.

L’organització de l’acte va anar a càrrec de l’Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Desapareguts i Desaparegudes (Afades) i la productora del documental, Vivir Rodando. Entre les persones assistents es trobava l’alcalde Albert Coberó, la regidora d’Educació, Drets Socials i Solidaritat, Esther Cabezos, i la regidora de Via Publica, Seguretat Ciutadana i Sanitat, Olga Tena.

El setembre de 2021, un acte celebrat al davant de la Casa de la Vila va recordar els germans Dolors i Isidre Òrrit, amb la participació de familiars, membres de la Corporació Municipal i altres persones de la vila.