Convoquen un nou tall de la C-55 a Manresa per reclamar-ne el desdoblament

La plataforma No+Morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa han organitzat la concentració en memòria de la víctima de l'accident mortal del passat agost

Redacció

La Plataforma no +Morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa han convocat un nou tall de la carretera C-55 aquest dissabte en memòria del veí de Viladecavalls que va morir en un accident el 10 d'agost i, també, per tornar a reclamar el desdoblament de la carretera. La concentració està prevista al punt quilomètric 26, a la cruïlla de Can Poc Oli (antiga discoteca Pont Aeri), que és on va tenir lloc l'accident.

Les entitats organitzadores expliquen que organitzen el tall de transit i una concentració en memòria de la víctima, per recomfortar als familiars i amics i reiterar la necessitat de desdoblar aquesta via. Consideren necessari el desdoblament de la C-55 ja que, asseguren, en alguns trams duplica i triplica les recomanacions previstes en les directives de la Unió Europea. "La densitat de trànsit és tràgicament massa alta, per la capacitat actual de la carretera, que pateix tots els inconvenients d'un traçat molt antic, amb intervencions, que sovint només són pedaços, sense que aportin la necessària tranquil·litat als conductors i duguin eficàcia i eficiència al trànsit de la via que connecta les comarques centrals amb l'àrea metropolitana sud, BCN, aeroport i ports de Barcelona i Tarragona, en definitiva que deixi de ser una ratera pel trànsit rodat", afirmen.

En aquest sentit, apunten que "el desdoblament és la resposta al problema de la C-55, cal impulsar amb urgència l'execució del projecte enterrat en els calaixos del Departament, i acabar de projectar-ne la resta del tram". Defineixen aquesta actuació com un acte de justícia i asseguren que el Govern està tenint un "tracte denigrant" cap a les comarques centrals de Catalunya que "ens ha portat un empobriment constant en els últims anys".

A més, pel que fa a la qüestió econòmica, asseguren que "se'ns fa estrany que cada any surtin recursos milionaris per mantenir el nivell de beneficis de l'empresa privada Autema, concessionària de l'autopista C-16, amb l'excusa d'una pretesa gratuïtat què la ciutadania, ni entén ni pot gaudir-ne".