Entrevista | Jordi Cendra Afectat per una ocupació a Manresa

«Com a ciutadà em sento totalment desemparat»

Jordi Cendra

Jordi Cendra / OSCAR BAYONA

A.V. Manresa

El Jordi Cendra va heretar un pis dels seus pares i hi anava a fer unes reformes perquè hi passés a viure la seva filla. Un dia, però, el van avisar que sentien sorolls a la casa i quan hi va arribar, va veure que el pis havia estat ocupat. «Quan vaig arribar ja havien canviat el pany i havien fet el que havien volgut», explica Cendra, que assegura que posteriorment va saber que hi havien entrat aquell mateix dia. Quan van arribar els Mossos, segons Cendra, «van veure que tenien roba estesa i que hi havia coses a la nevera» i això els va fer interpretar que ja hi vivien. Com que no va poder demostrar que això no era així, i tot i que van dubtar, els Mossos només els van identificar i no els van arribar a desallotjar, segons diu el manresà.

Cendra explica que ell no és un gran tenidor i que tampoc tenia el pis buit sense motiu ja que l’anava a aprofitar la seva filla. De fet, assegura que ja tenien pressupostos de les actuacions que hi volien fer, però no van estar a temps.

Va presentar una denúncia que ha hagut d’ampliar perquè van inundar els baixos de l’immoble intentant punxar l’aigua. «Alguns veïns també han presentat escrits denunciant el cas a l’Ajuntament perquè no és una situació agradable», explica el manresà de 59 anys d’edat. «Jo com a ciutadà m’he sentit totalment desemparat. Tinc la sensació que el meu és un expedient més que s’ha posat a la pila i ja està», lamenta.

Per aquest motiu ha contactat amb la recentment creada Associació Manresana de Víctimes d’Ocupació (AMVO), que assegura que vol evitar la problemàtica de l’ocupació a Manresa i, per això, demana una sèrie de propostes a l’Ajuntament de Manresa per pal·liar la situació.

Subscriu-te per seguir llegint