Els Mossos no veuen una motivació política en els danys a cotxes durant l'acte socialista a Castellnou

El detingut per causar desperfectes a vehicles durant unes jornades formatives del partit ha quedat en llibertat

La trobada dels joves socialistes a Castellnou de Bages

La trobada dels joves socialistes a Castellnou de Bages / PSC

Laura Serrat

Laura Serrat

Els Mossos d’Esquadra no veuen una motivació política en els danys que un home va causar en els vehicles de diversos membres de les Joventuts Socialistes de Catalunya que aquest cap de setmana es trobaven a Castellnou de Bages per participar en unes jornades formatives. 

El secretari de les JSC i diputat al Congrés, el cardoní Ferran Verdejo, explica que els fets es van produir durant la matinada de dissabte a diumenge, quan celebraven una festa a la casa de colònies on s'allotjaven durant les jornades de l'Escola de Formació que les JSC organitza de forma anual. "De sobte, van aparèixer dos homes que estaven sota els efectes de l'alcohol, van començar a increpar-nos i els vam convidar a marxar", recorda Verdejo. Poca estona després, però, ells mateixos es van adonar que un dels dos individus havia començat a causar desperfectes en els cotxes que es trobaven estacionats a la vora. En total, en va danyar fins a 26, tots ells pertanyents a diferents membres de l'organització juvenil.

Els afectats encara no han quantificat el valor que costarà reparar els danys causats en els vehicles, amb retrovisors trencats, rodes punxades i ratllades. Però Verdejo remarca que ja s'han començat a tramitar les primeres denúncies i que els afectats també han contactat amb les seves assegurances. Amb tot, lamenta que les jornades de formació fossin interrompudes per aquest episodi de vandalisme.

L’home causant dels danys, segons fonts dels Mossos, va ser detingut diumenge i dilluns va passar a disposició judicial dels Jutjats de Manresa. Aquest dimarts ha quedat en llibertat i la causa continua oberta provisionalment per danys a disposició del jutjat, a l'espera del resultat de les diligències acordades.

Subscriu-te per seguir llegint