Un incendi danya part del mobiliari del gimnàs El Tossalet de Berga

El centre esportiu romandrà tancat fins que es duguin a terme les tasques de reparació de les zones afectades, principalment la sala de fitness

Una de les màquines cremades durant l'incendi al Centre Esportiu Municipal de Berga, el Tossalet

Una de les màquines cremades durant l'incendi al Centre Esportiu Municipal de Berga, el Tossalet / ARXIU PARTICULAR

Laura Serrat

Laura Serrat

Un incendi ha afectat aquesta matinada de divendres les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal de Berga, El Tossalet, que ha hagut de tancar portes per resoldre els danys materials causats per les flames i el fum. L'incident que, sortosament, no ha deixat ferits, ha provocat afectacions en el mobiliari del gimnàs, principalment a la sala de fitness que està situada a la planta menys dos del centre esportiu. De moment, l'equipament de titularitat municipal, gestionat per la Federació Catalana de Natació, romandrà tancat pels treballs de neteja i reparació en els espais afectats, amb la previsió de poder reobrir aquest dissabte el servei de la piscina.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís pel foc a les sis i cinc minuts del matí d'aquest divendres, quan una treballadora del servei de neteja del gimnàs, que ja es trobava a l'equipament, ha trucat al 112 després de detectar que sortia fum de la planta menys dos del gimnàs. Ràpidament, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al complex esportiu, situat al carrer Guillem de Berguedà de Berga. El foc s'ha iniciat poca estona abans de l'horari d'obertura del gimnàs, de forma que no hi havia usuaris a l'equipament, tret del personal del servei de neteja que ha donat l'alerta.

Una vegada han arribat al lloc dels fets, els efectius han començat a treballar en les tasques d'extinció de l'incendi, situat a la planta menys dos de l'edifici. El foc s'havia originat en un petit magatzem per un quadre elèctric que espurnejava i que, finalment, s'ha encès. D'aquesta forma, els bombers han procedit a apagar les flames que s'havien propagat fins a la sala fitness situada en la mateixa planta, provocant danys en el material del gimnàs. Els treballs pel servei d'emergència han començat entorn de 2/4 de 7 del matí amb l'arribada dels bombers i s'ha finalitzat prop de dues hores després, a les vuit del matí, quan ja s'ha donat l'incendi per extingit.

El director del Centre Esportiu Municipal de Berga, El Tossalet, Albert Navarrete, explica a Regió7 que principalment l'incendi ha afectat la sala de fitness situada a la planta menys dos del gimnàs, on hi ha màquines que han quedat calcinades. "L'actuació dels bombers ha evitat que les flames es propaguessin a la resta de sales de les instal·lacions que, malgrat que no han rebut directament per les flames, sí que han quedat afectades pel fum", destaca Navarrete. De fet, comenta que el fum ha impregnat el conjunt del complex, motiu pel qual han decidit tancar les instal·lacions per completar els treballs de neteja i reparacions després de l'incendi.

Navarrete afirma que estan treballant a contrarellotge amb instal·ladors, serveis tècnics municipals i el seu equip per tornar a la normalitat al més aviat possible, però que encara no hi ha una data prevista per tornar a obrir. De moment, confirma que el servei de la piscina de l'equipament, un dels espais que ha quedat més allunyat de les flames, ja es reobrirà aquest dissabte als usuaris. Després de l'incident, el director agraeix la ràpida actuació dels bombers que ha permès que l'incendi no anés a més i que no s'hagi hagut de lamentar cap ferit.

Subscriu-te per seguir llegint