Un camió perd una peça enmig de la via i provoca un accident múltiple a la C-25, a Santa Maria d'Oló

L'accident en cadena amb un total de sis cotxes implicats ha deixat tres ferits menys greus i un de lleu

La retirada del camió de la carretera ha mantingut afectada la circulació al llarg d'aquest matí

Els cotxes destrossats després de xocar contra la peça del camió a la C-25

Els cotxes destrossats després de xocar contra la peça del camió a la C-25 / BOMBERS

Laura Serrat

Laura Serrat

Un camió que ha perdut una peça metàl·lica mentre circulava per la C-25, a l'altura de Santa Maria d'Oló, ha provocat un accident múltiple amb sis cotxes implicats que han xocat en cadena contra l'objecte que ha caigut enmig de la carretera. El sinistre ha deixat tres ferits de caràcter menys greu i un de lleu i ha obligat a interrompre la circulació a la via durant més de dues hores. En aquests moments, la circulació a la carretera C-25 ja es troba normalitzada en els dos sentits de la marxa.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís per l'accident a 2/4 de vuit del matí, al quilòmetre 160,2 de la carretera C-25, en sentit Girona. El sinistre s'ha desencadenat quan un camió ha perdut una peça metàl·lica enmig de la via. En concret, es tracta del que en català es coneix com la junta cardan, un element mecànic que permet transmetre un moviment de rotació d'un eix a un altre. Quan aquesta peça ha caigut a la carretera, els vehicles que circulaven per darrere del camió no han estat a temps d'esquivar-la i hi han impactat frontalment, provocant destrosses importants en la carrosseria. A conseqüència del xoc, tres persones han resultat ferides menys greus i una de forma lleu i han estat traslladades a l'Hospital de Vic.

L'accident ha obligat a tallar la circulació a la C-25 durant més de dues hores, des de 2/4 de vuit fins uns minuts abans de les deu del matí, quan s'ha reobert un carril en sentit Girona per facilitar la circulació. El Servei Català del Trànsit explica que els treballs per retirar el camió de la via s'han allargat fins al migdia, quan ja s'ha pogut restablir la normalitat en la circulació. L'accident ha mobilitzat els Bombers de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), el Servei Català del Trànsit i diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra.