Mor atropellat un home de 74 anys a la C-55, a Castellbell i el Vilar

El sinistre mortal va tenir lloc aquest dilluns al voltant de les 7 del vespre, a l'alçada de la gasolinera situada a tocar del túnel de Bogunyà

Es tracta de la primera víctima mortal en accident de trànsit d’enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya

La víctima va travessar la carretera des de la gasolinera per accedir a l'estació del davant

La víctima va travessar la carretera des de la gasolinera per accedir a l'estació del davant / L.S.

Redacció

Un home de 74 anys i veí de Castilléjar, a Granada, A.R.S., va morir atropellat aquest dilluns al vespre a la C-55, a Castellbell i el Vilar. El sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 17,2, a l'altura de la gasolinera que hi ha a tocar del túnel de Bogunyà. L'home va travessar la via des de la benzinera per accedir a l'altra estació de servei que hi ha just al davant i va ser envestit per un turisme. Es tracta de la primera víctima mortal per accident de trànsit d'aquest 2024, després d'un any en què han mort 152 persones en 135 accidents mortals a la xarxa viària interurbana catalana.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís per l'accident pocs minuts abans de les set de la tarda i, arran de la incidència, es van activar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, que no van poder fer res per salvar-li la vida. Treballadors de l'estació de servei de Repsol que van testimoniar l'accident han explicat a Regió7 que l'home que viatjava en sentit Barcelona es va aturar a la gasolinera per posar combustible i quan va voler travessar la carretera a peu per anar a comprar a l'establiment de menjar de l'estació de servei del davant va ser atropellat per un turisme.

Per anar d'una estació de servei a l'altra no existeix cap pas que permeti travessar la carretera i l'única opció per accedir-hi és dirigir-se amb el cotxe fins a Monistrol de Montserrat, una vegada passat el túnel de Bogunyà, per poder canviar el sentit de la marxa i dirigir-se fins a l'altra estació. Els mateixos treballadors destaquen que l'home va creuar per un lloc on no estava permès el pas de vianants pensant que tindria temps de travessar la via. Desgraciadament, però, expliquen que en aquell moment era molt fosc i no es podia calcular bé la distància dels vehicles que circulaven per la carretera.

L'accident va obligar a tallar un carril en sentit Manresa entre els quilòmetres 16,7 i 17,2, al terme de Castellbell i el Vilar. El tall en la circulació va alentir la marxa els vehicles, però no va arribar a generar retencions importants, segons informa el Servei Català del Trànsit. La situació a la carretera no es va normalitzar fins a 2/4 d'11 de la nit.