Les proves que la defensa de Dani Alves utilitzarà per rebaixar la condemna: un tiquet de consumició i les trucades a Joana Sanz

Dani Alves en una imatge d'arxiu

Dani Alves en una imatge d'arxiu

Laura Fa / Lorena Vázquez

L'episodi del pòdcast Mamarazzis d'El Periódico d'aquesta setmana ha comptat amb un convidat especial, el periodista i especialista en judicis J.G. Albalat, que ha connectat en directe amb Laura Fa i Lorena Vázquez per revelar en exclusiva algunes novetats sobre del cas Dani Alves. El futbolista brasiler està acusat de la violació d'una jove de 23 anys el 30 de desembre del 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona.

Albalat, que haver tingut accés al material audiovisual i a les proves recollides durant la investigació, ha participat juntament amb altres companys de professió en la reconstrucció dels fets d'aquella nit a través del pòdcast 'En Fuera de Juego', produït per El Periódico, diari del mateix grup editorial de Regió7. I, davant de les Mamarazzis, ha compartit dues informacions fins ara inèdites sobre el judici que començarà el proper 5 de febrer.

La model Joana Sanz, dona de l'exjugador del FC Barcelona, declararà com a testimoni al judici que se celebrarà del 5 al 7 de febrer. La de Tenerife, de 31 anys, ha estat proposada per la defensa d'Alves, segons Albalat.

L'actual parella sentimental del futbolista brasiler ha anat a veure'l en repetides ocasions al centre penitenciari on està en presó provisional a l'espera que un jutge dicti sentència. Cal recordar que la model va anunciar la seva intenció de divorciar-se, tot i que aquests tràmits no van arribar, ni tan sols, a iniciar-se.

L'alcohol com a atenuant

"I per què?", s'han preguntat les Mamarazzis en conèixer aquesta primera exclusiva. Pel que sembla, tal com ha revelat Albalat en una segona exclusiva, la defensa d'Alves ha presentat una cinquena versió dels fets que implicaria directament la figura de la parella del futbolista. "M'han comentat que hi va haver algunes trucades a Joana Sanz dient que anava borratxo", ha comentat l'expert.

Després de les quatre versions contradictòries anteriors, en què l'esportista va començar defensant que no coneixia la víctima per acabar reconeixent que va arribar a tenir sexe amb ella (suposadament consentit), Alves al·lega ara que no era conscient dels seus actes a causa del seu estat de embriaguesa. D'aquesta manera, l'internacional amb la selecció del Brasil recorre a un atenuant –no eximent– per intentar rebaixar la condemna. "A les imatges no es veu que anava borratxo", ha afirmat Albalat durant la seva intervenció.

Per això, la defensa no només ha recorregut a la declaració de Sanz, sinó que ha presentat el tiquet de consumició que Alves hauria utilitzat suposadament la nit anterior a Cap d'Any del 2022 al local barceloní on van passar els fets. "Jo el que veig en aquesta estratègia és desesperació", ha dit l'especialista en judicis.