Un home mata la seva parella i els dos fills de 8 anys al Prat de Llobregat i se suïcida

Els cossos de la mare i els dos infants es van trobar al seu domicili aquest dilluns al vespre

Els mossos han trobat una carta de comiat del pare dels infants on demana perdó

Un home mata la seva parella i els dos fills de 8 anys al Prat de Llobregat i se suïcida

ACN

Gemma Sánchez (ACN)

Un home va matar presumptament la seva parella i els dos fills de vuit anys aquest dilluns al Prat de Llobregat. Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dimarts al matí que dilluns al vespre van trobar els cossos de la dona, de 43 anys, i dels dos menors al domicili on residien. Hores abans s'havia tingut coneixement que un home, també de 43 anys i que ha resultat ser el pare dels infants, s'havia suïcidat a l'estació de la mateixa ciutat. Segons ha pogut saber l'ACN, van trobar unes claus amb l'home i en un vehicle proper van localitzar una nota de comiat on demanava perdó pel que havia fet. No consten antecedents judicials entre la parella, segons ha informat el TSJC.

Segons veïns de la zona, la parella havia comprat la casa fa aproximadament dos anys i no es relacionaven amb la gent de la zona. Els infants estaven escolaritzats en un centre situat a pocs carrers del domicili.

El jutjat d'instrucció 4 del Prat, en funcions de guàrdia, s'ha encarregat de l'aixecament dels quatre cadàvers. El jutjat s'ha inhibit en favor del d'instrucció 5 de la mateixa localitat, encarregat de les causes de violència contra la dona, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Hi ha secret de les actuacions.

El Departament d'Igualtat i Feminismes està fent seguiment del cas i acompanyant l'Ajuntament del Prat. La conselleria ha posat els seus serveis a disposició de la família i l'entorn de la víctima i ha demanat garantir la seva màxima privacitat.

Des del consistori s’ha activat preventivament el protocol contra les violències masclistes. Fonts municipals recalquen que els Mossos d’Esquadra no confirmen a hores d’ara que es tracti d’un crim masclista i ressalten que el cas està sota secret de sumari.

Davant diversos indicis que podien conduir en aquesta direcció, però, a mig matí s’ha reunit el gabinet de crisi per valorar la situació. A la reunió hi han assistit l’alcalde Lluís Mijoler, així com representants dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local i els departaments d’Acció Social, Educació i Atenció a la Dona.

L’Ajuntament explica que els serveis municipals s’han posat en contacte amb el centre on assistien els menors per oferir-los acompanyament social i psicològic.

De la seva banda el Departament d'Igualtat i Feminismes ha condemnat els fets i ha expressat el seu sentit condol i escalf a la família i entorn de la dona i les dues criatures i als veïns del Prat. Davant d'aquest nou cas, ha activitat el Servei d'Intervenció en Crisi per tal que les psicològiques especialitzades en violència masclista puguin atendre i acompanyar l'escola, la família i les persones de l'entorn que ho necessitin.

10 feminicidis aquest any: cinc dones i cinc fills

Segons el recompte d'Igualtat, amb la confirmació d'aquest cas ja són 10 els feminicidis aquest 2024: cinc dones, dues criatures assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare i tres vinculats amb finalitat de violència vicària.

Des que es van començar a recollir dades oficials el 2012, hi ha hagut 140 feminicidis a Catalunya, dels quals set corresponen a fills menors d’edat. El total de casos de violència vicària, que a Catalunya es comptabilitzen des del 2014, seria de quatre, en cas de confirmar-se el de Bellcaire de la setmana passada i el dels dos germans de 7 i 10 anys assassinats pel pare al barri d'Horta de Barcelona, al gener. El nombre de fills que han quedat orfes de mare per la violència masclista és de cinc aquest 2024 i de 97 en la darrera dècada.

Minut de silenci al Prat

D'altra banda, el consistori ha convocat un minut de silenci a la plaça de la Vila per rebutjar els crims i expressar el condol a la família i entorn de les víctimes. Durant la concentració es llegirà un manifest de "tolerància zero vers les violències masclistes i vicàries".

Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112