SABORS SOTA ZERO
Gelats per fondre's de plaer
El Quiosc, al Nacional, i la italiana Oggi Gelato, al Gòtic, se sumen a l'oferta més freda i gustosa de Barcelona
Ferran Imedio
Novetats molt refrescants per als amants dels gelats (és a dir, el 99% de la població quan fa molta calor). El macroespai gastronòmic El Nacional ha estrenat una gelateria gurmet anomenada El Quiosc, que s’uneix a Oggi Gelato, firma italiana que serveix els gelats als actes oficials del Vaticà i que va obrir fa uns mesos al carrer Comtal, 15.
El Quiosc ofereix gelats naturals i cremosos, alguns de clàssics (de xocolata, de vainilla mexicana) i altres de més atrevits (de carquinyoli o de quefir amb llima, que al ser fermentat és més saludable). Poden ser dolços (de flam d’ou amb caramel o d’ametlla torrada amb torró de Xixona), salats i fins i tot per a vegans (elaborats sense llet: d’oli d’oliva de primera premsada i cremosa de gerd, orenga i oli). Els seus gelats es poden degustar en un cucurutxo de galeta o en una terrina de fusta natural amb mitja magdalena de diferents sabors per jugar amb les textures: la cremositat del gelat amb l’esponjositat de la magdalena.
Oggi Gelato elabora les seves creacions seguint estrictament la tradició artesana italiana. A més dels sabors típics i previsibles s’aventuren amb creacions com el gelat de menta amb alfàbrega, el de poma amb canyella, el d’oli d’oliva i el de ricotta amb taronja i xocolata de Mòdica.
GELATERIES DE QUALITAT
Aquestes dues novetats s’uneixen a altres gelateries de qualitat que ja existeixen a Barcelona, com Delacrem (Enric Granados, 15), Gelaaati! di Marco (Llibreteria, 7), Rocambolesc (Rambles, 51-59), Belgious (rambla de Poblenou, 44 i Avinyó, 50), Planelles Donat (Portal de l’Àngel, 7, 25 i 27 i Cucurulla, 9), Vioko (Sombrerers, 3), Tom 2 (Vic, 2; Argenteria, 61, Major de Sarrià, 75 i Marià Cubí, 156) i Bodevici (Torrijos, 21). Per fondre’s de plaer.
- El robatori de coure a Rodalies va ser del triple de metres del que va dir el Govern espanyol i va passar a Barcelona, no a Cerdanyola
- Albert Franch, el xef sallentí que se'n va anar a Finlàndia i triomfa amb un restaurant que gairebé no genera residus
- Això és el que costen els menús del nou restaurant dels germans Roca
- En aquestes localitats de la Catalunya central és festiu aquest dilluns, dia de la Segona Pasqua
- L’Ajuntament de Manresa admet una situació 'crítica' de massificació a escoles i instituts
- El nou dispositiu obligatori que hauràs de dur al cotxe a partir de juliol
- Necrològiques del 9 de maig del 2024
- Adeu a 'La ruleta de la suerte' tal com la coneixem: el programa introduirà aquests nous canvis