RECEPTA | Mandonguilles a la tòfona amb cuscús
INGREDIENTS
- 750 g carn picada de vedella+ porc
- 2 llesques de pa de motlle
- 25 cc Oporto
- 75 cc llet
- 150 g paté
- 200 g farina, timó
- Sal, pebre
- 300 cc oli
- 200 g cuscús
- 400 cc caldo
- Ceba morada
- 50 g panses de Corint
Salsa de tòfona:
- 1/2 l. caldo
- 100 cc Oporto o moscatell
- 100 g xampinyons laminats
- 1 ceba tendre
- 35 g farina
- 35 g mantega
- 1 pot tòfona negra
ELABORACIÓ
- Posem el pa de motlle a remullar en llet.
- Barregem la carn, el pa remullat amb llet, l’Oporto i ho salpebrem. Hi incorporem el paté.
- Fem pilotes, les passem per farina i les fregim fins que es daurin.
- Salsa de tòfona:
- Trinxem els xampinyons, la ceba tendra i ho ofeguem en una mica de mantega.
- Afegim la farina i ho torrem. Desglassem amb el vi i hi afegim el caldo. Deixem bullir lentament fins que espessi.
- Afegim la tòfona laminada, el suc i li donem un bull.
- Incorporem les mandonguilles i ho deixem coure cinc minuts.
- Cuscús:
- Tallem la ceba en juliana i la sofregim. Ho reservem.
- Mesurem la mateixa quantitat de caldo que de cuscús. Escalfem i submergim en ell el cuscús fins que s’infli.
- Afegim una mica d’oli i remenem bé per separar els grans de cuscús.
- Incorporem la ceba, una mica més d’oli i les panses.
- Servim les mandonguilles acompanyades del cuscús.
- Alejandra Marisa: així és la model de 60 anys guanyadora d'un certamen de Miss Univers a l'Argentina
- Ampli desplegament per a rescatar una persona que ha caigut amb el cotxe per un barranc a Pont de Bar
- Saps quantes cerveses pots beure sense donar positiu en un control d'alcoholèmia?
- Mor als 92 anys Lluís Vilà, president i fundador del Grup Vilà Vila
- MULTIMÈDIA | El Gósol dels primers turistes
- Necrològiques del diumenge 28 d'abril de 2024
- L'Abadia de Montserrat s'omple de turistes el dia de la patrona de Catalunya
- Deixa els seients del cotxe com nous amb aquest truc casolà