Truita núvol: 4 trucs per aconseguir la recepta de moda

El resultat és tan espectacular que s'ha viralitzat a les xarxes socials

Un entrepà de truita núvol

Un entrepà de truita núvol / JUAN GONZALEZ DEL CERRO

Laia Zieger

Si ets un seguidor 'freak' de les receptes estrambòtiques i tendències 'foodies' en les xarxes socials, segurament no hauràs passat per alt una de les de moda d'aquesta temporada: la truita núvol (també coneguda com a truita 'soufflé' o 'fuffy omelette'). El seu aspecte revesteix d'una certa espectacularitat que la fa tremendament irresistible, així, l'ha convertit en viral.

Encara que sembla complexa, és molt bàsica i senzilla de fer. Us expliquem com fer-la, i veureu que en 10 minuts podreu gaudir d'aquesta truita suau, lleugera, i deliciosa. És com fer-li una queixalada a un núvol!

Què necessitem per preparar una truita núvol?

Poqueta cosa: 4 ous; una mica de sal; mitjana culleradeta de maizena; 1 cullerada de mantega o d'oli d'oliva.

També necessitem una paella amb una mica de profunditat (uns 5 centímetres de fons), una tapa, i molta delicadesa.

El truc són les clares

Primer s'han de separar en un recipient les clares. Llavors, se'ls hi ha d'afegir una mica de sal i s'ha de batre a punt de neu, tal com es fa per a receptes de rebosteria.

D'altra banda, es baten els rovells amb la maizena fins a obtenir una consistència de crema densa.

Per al segon pas, dues opcions:

Es posa la mantega o l'oli a la paella i es deixa fondre greixant bé tota la superfície. S'aboquen els rovells batuts i, a continuació, per damunt, les clares a punt de neu. Se sacseja amb suavitat la paella perquè totes dues capes s'integrin de manera homogènia.

Una altra opció és, prèvia a la cocció, integrar a poc a poc les clares amb els rovells. Remoure amb molta delicadesa amb una cullera de fusta fins que totes dues textures quedin integrades. Després es posa a poc a poc tota la mescla a la paella.

Una vegada comença la cocció, es tapa la paella i es deixa coure a foc lent uns cinc minuts sense destapar.

Al final, es plega la truita per la meitat perquè sembli que té més volum. Queda de luxe amb pa 'brioix'.